USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку польсько-українська комісія пропонує прискорити розбудову кордону

16 Грудня 2008 16:58
Українська та польська сторони комісії з питань прикордонного співробітництва у рамках Міжурядової коордради дійшли згоди, що потрібно пропонувати урядам прискорити розбудову прикордонної інфраструктури. Про це під час прес-конференції 16 грудня розповів заступник голови Волинської ОДА Василь Байцим, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами Василя Байцима, члени комісії сьогодні обговорювали питання розбудови прикордонної інфраструктури, в тому числі і пунктів перетину кордону. «Це стосується і пункту Адамчуки-Збереже», – зазначив заступник голови Волинської ОДА.
Він запевнив, що комісія пропонує прискорити розбудову пункту перетину. Рішення комісії, за словами пана Байцима, може стати вагомим аргументом для погодження МЗС обох країн відповідних нот.
Довідково:
Сьогодні, 16 грудня, відбулося засідання комісії з питань прикордонного співробітництва у рамках українсько-польської Міжурядової Координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва за участю делегації з Республіки Польща на чолі з воєводою Підкарпатського воєводства Мирославом Карапитою.
Заступник голови облдержадміністрації Василь Байцим висловив думку, що найнегайнішою потребою зараз є розширення прикордонної співпраці та двосторонньої економічної взаємодії між державами.
За словами пана Байцима, третина всіх іноземних капіаловкладень – 90 мільйонів гривень – мають польське походження. До Польщі Волинь експортує деревину, підшипники та продукти хімічної промисловості. Польська сторона постачає в область механічне обладнання, продукти харчування та полімери.
Також на нараді були присутні представники Львівської, Закарпатської областей, Міністерства економіки України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства з питань регіонального розвитку та будівництва України, Державної прикордонної служби та Державної митної служби України. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus