USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Студенти волинського вишу урочисто поклялися польською мовою. ФОТО

25 Жовтня 2013 16:45
Близько сотню молодих людей, які беруть участь у міжнародній програмі «Крок до Євроінтеграції», урочисто посвятив у студенти Волинського інституту економіки та менеджменту Артур Горбовий і ректор Старопольської вищої школи в Кельцах Ян Телюс.

Студенти, які зібрались у стінах Луцького палацу культури, беруть участь в україно-польській програмі підготовки бакалаврів «Крок до Євроінтеграції», яку започаткував ВІЕМ у 2012 році. Її особливість полягає в тому, що студенти мають можливість проходити міжнародну практику та стажування, брати участь у наукових конференціях і літніх школах за кордоном. До того ж, вони отримують дипломи європейського зразка, які є дійсними у всьому світі. Партнером луцького вишу стала Старопольська вища школа у Кельцах (Республіка Польща).
Цей міжнародний проект створений з метою зменшення витоку «мізків» за кордон. Таким чином навчальні заклади намагаються створити студентам гідні умови для здобуття належного освітнього рівня, і, що найважливіше, працевлаштування.

Як зауважив пан Телюс, волинські та польські студенти майже нічим не відрізняються:
«Українці також добре навчаються, є старанні та здібні. Щороку ми нагороджуємо стипендією та відзнакою найкращого студента програми».
Цьогоріч, наприклад, матеріальне заохочення та диплом отримав Євген Грубащук.

Як розповіла щойно «посвячена» студентка Ольга Мефанік, цей навчальний заклад вона обрала тому, що тут вона бачить хороші перспективи:
«За допомогою цієї програми маємо можливість досконало вивчати дві іноземних мови, їздити закордон на практику, навчатись не тільки в Україні, але й у Польщі».

Урочисте дійство розпочалось із виступу ректора ВІЄМу професора Артура Горбового та ректора Старопольської вищої школи Яна Телюса. Опісля вітальне слово мовили інші високопоставлені гості: очільник міста Микола Романюк, Консул Республіки Польща у місті Луцьку пані Беата Бживчи, а також начальник Управління освіти і науки Луцької міської ради Олег Гребенюк.


Щоправда, коли канцлер Старопольської вищої школи у Кельцах почала читати урочисту клятву студента, стався невеличкий конфуз. Як виявилось, далеко не всі присутні знають польську мову, тому більшість студентів просто повторювали звуки, які чули. Багатьох присутніх це немало розвеселило.

До слова, юнаки та дівчата мають право називатися студентами лише після того, як доторкнуться до спеціального жезла, який тримав у руках ректор польського вишу – у цьому і є основна суть урочистої посвяти.
Та на цьому дійство не закінчилось – насамкінець гостей чекав виступ волинського рок-гурту «Freedom».













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
влад Показати IP 25 Жовтня 2013 17:50
не вуз а пародія
Для Влада до влад Показати IP 26 Жовтня 2013 00:45
Ти, Влад, ясно що експерт! Тільки Романюк іншої думки!
чесність до влад Показати IP 27 Жовтня 2013 10:23
дійсно що пародія керівництво те що і робить що піаром займається та бреше на кожному кроці.
Такі всі чесні до чесність Показати IP 27 Жовтня 2013 15:48
Цікаво в чому брехня? В інституті проводяться конференції, круглі столи, семінари, тренінги. Студенти задіяні у всьому, де тільки можна. На всіх заходах є представники управління містом і областю. Може комусь і заздрісно, але у ВІЕМ відчувається розвиток. Керівництво робить все, щоб студенти не виросли такими невігласами, що соробно буде за них. Але якщо для когось це виглядає як пародія, то це свідчить або про непоінформованість, або про низький інтелектуальний рівень розвитку. Не критикуйте, не принижуйте себе. Ваша оцінка ні на що не впливає. Для ВІЕМ головним є студенти і їх майбутнє, а не ваша думка.
Українець Показати IP 25 Жовтня 2013 21:35
Неповага до України таке дійство!
українцю до Українець Показати IP 26 Жовтня 2013 00:51
Звичайно, повага заключається в тому, щоб діти в 17 років йшли на вулицю. і тоді ти будеш щасливий? "собаки лают, караван идет"
Александр Показати IP 25 Жовтня 2013 22:12
Институт при бухгалтерии завода
Для Олександра до Александр Показати IP 26 Жовтня 2013 00:48
Поцікався спочатку хто біля кого, а тоді пиши. ти завис в 90-х роках? перезагрузись!
Активістка Показати IP 26 Жовтня 2013 11:48
Що за вищий навчальний заклад...ні акредитації, ні знань...нічого.... Місце, де не дуже розумні платять гроші дуже розумним за "корочку"....просте відмивання грошей....
Активній до Активістка Показати IP 26 Жовтня 2013 11:58
http://viem.edu.ua/art.php?id=10112424 та ти хоча б на сайт інституту зайди і подивись документи за якими працює інститут. А то таке враження, що твоя активність не підтверджена фактами. Хто зараз працює без акредитації? Ну хіба ті, що дуже активні. Успіху!!!
Студентка Показати IP 26 Жовтня 2013 12:16
Всі тут такі розумні,а цінності цієї програми і можливості й справді недооцінюєте.Я студентка цієї програми ,якщо цей ВНЗ такий поганий,то тоді чому ж я пішла сюди навчатись,якщо мала змогу навчатись у теперішньому вже СНУ на державній формі навчання???А відповідь дуже проста:все діло у можливостях і працевлаштуванні,а не популярності ВНЗ!!!Так ВІЕМ зараз набирає обертів,я впевнена,що цей ВНЗ буде розвиватись і далі,але результат буде таким після закінчення навчання і отримання диплому-я зможу працювати за межами України,я зможу працювати і в Україні,мені легше виїхати подорожувати,я маю більше можливостей побувати в інших країнах на різноманітних стажуваннях!!!Люди,а вам моя ж порада:по-перше,перестаньте заздрити і перемивати кістки,загляньте до себе у шафу,там кісток і скелетів вистачає кожному своїх;по-друге,давайте краще будемо вчитись і оцінювати ситуацію будем по результатах,а не на словах.
Я Показати IP 26 Жовтня 2013 19:55
Де відео?) я там в кадрі маю бути!!!)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus