USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку хочуть збудувати храм на відібраній у вишу землі

27 Травня 2014 15:15
У Луцького гуманітарного університету хочуть знову спробувати відібрати земельну ділянку, на якій планується будівництво корпусів навчального закладу. Подібне прагнення окремих депутатів вже провалилося на 59-й сесії міськради, втім, його знову виносять на 60-ту сесію.

В Інформаційне агентство Волинські Новини звернувся співзасновник колишнього Луцького гуманітарного університету Андрій Журавльов. Він каже, що за його спиною вже вдруге хочуть забрати земельну ділянку вишу.

Нагадаємо, цейвиш закрили у 2013-му році. Права університету на земельну ділянку забезпечені державним актом на постійне користування землею. Минулого місяця під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту депутат Богдан Шиба запропонував підтримати проект рішення «Про припинення вищій школі «Луцький гуманітарний інститут» права користування земельною ділянкою для будівництва та обслуговування навчального закладу площею 0,371 гектара на вулиці Огієнка». Також він хотів цю землю передати церковній громаді.

Тоді співзасновник приватного вишу Андрій Журавльов обурився такою діяльністю обранців громади, мовляв без його відома хочуть забрати територію, де зараз в стадії завершення проект будівництва приміщення вишу, й для цього уже виконані геологорозвідувальні роботи.

І вже 30-го квітня відбулася 59-та сесія Луцької міської ради. Проекти Богдана Шиби не знайшли підтримки в залі.

Однак на 60-ту сесію Луцькради знову пропонуються питання щодо ЛГУ: 17. «Про припинення вищій школі «Луцький гуманітарний інститут» права користування земельною ділянкою для будівництва та обслуговування навчального закладу площею 0,371 га на вулиці Огієнка», 18. «Про надання релігійній громаді Стрітення Господнього Української Православної Церкви Київського Патріархату міста Луцька дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування для будівництва та обслуговування храму на честь Героїв Майдану на вулиці Огієнка».

Представник вишу вважає, що така наполегливість «пропихнути» проекти рішень є незаконними й супроводжуються особистими інтересами депутатів.

«Невже релігійна громада Стрітення Господнього Волинської Єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату міста Луцька готова підтримати Богдана Шибу в його спробі, по суті, рейдерського захоплення чужого майна? Невже для цієї громади прагматизм важливіший за заповіді Христові, які єдині мають бути для неї дороговказом? Невже на таке їх благословив Патріарх Філарет? Повірити в це неможливо! Особливо обурює те, що пан Шиба прагне побудувати храм на честь Героїв Майдану на ділянці, яку незаконно хоче відібрати у його законного власника! Хіба за таке складали свої голови Герої Майдану? Я вважаю такі дії особистісними інтересами депутата й глумом над світлою пам’яттю загиблих», - каже Андрій Журавльов.

Чергова 60-та сесія Луцької міської ради має відбутися вже завтра, 28-го травня.

Довідка. Луцький гуманітарний університет (ПВНЗ ЛГУ) – колишній приватний вищий навчальний заклад України, розташований у місті Луцьк за адресою вулиця Лазо, 5. Був заснований у 1998 році. У квітні 2004 року приватний вищий навчальний заклад Луцький гуманітарний університет був акредитований за ІІІ рівнем державної акредитації. У 2009 році згідно з рішенням ДАК Міністерства освіти та науки України Луцькому гуманітарному університету було надано статус ВНЗ ІІІ-IV рівня акредитації.

Ректор - Журавльов Андрій Андрійович.

Університет готував фахівців: «Міжнародна економіка», «Менеджмент», «Журналістика», «Економічна кібернетика», «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», «Економічна кібернетика».

Університет співпрацював із зарубіжними науковими центрами та установами: Канзаським університетом (США), Західним державним університетом штату Міссурі (США), Міжнародним центром мас-медіа комунікацій імені Джона Кокса (США), Університетом менеджменту та підприємництва (США), Сайпрес Коледж, штат Каліфорнія (США), програмами США Fulbright та IREX.

Університет закрили у 2013-му році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Фахівець Показати IP 27 Травня 2014 15:46
інститут не власник а землекористувач,власник землі територіальна громада міста...!
gfcf;bh Показати IP 27 Травня 2014 16:06
а давайте все церквами забудуємо... до біса науку, розум... всі будемо жити в уявному світі
яка наука до gfcf;bh Показати IP 27 Травня 2014 16:20
тобі ж чітко написали - університет закрили в 2013 році. то про яку науку ти говориш?. все правильно - немає універу - немає землі :-)
gfcf;bh до яка наука Показати IP 27 Травня 2014 16:27
це не конкретно про даний випадок. з такими темпами в нас за 20 років одні церкви будуть, незважаючи на те, що значній частині людей вони не потрібні. земля комунальна, а отже частково і моя, а я не хочу її віддавати попам, але в мене ніхто не питає. це ж духовність. ті, хто найбільше ходить по церквах найбільше мутять
яка наука до gfcf;bh Показати IP 27 Травня 2014 16:58
чому в тебе ніхто не питає - за тебе відповідає той депутат міськради, якого ти вибрав. А на рахунок церкв - я згідний що все має свою межу, але краще ще одна церква ніж ще одна пивнуха.
лучанин Показати IP 27 Травня 2014 17:05
Цікаов, а чи хто небудь спробував порахувати скільки церков у луцьку, і яка реальна потреба у ще одній. Хіба побудова культових споруд є самоціллю, І як зростає моральність у суспільстві після чергового будівництва церкви .
911 до лучанин Показати IP 27 Травня 2014 19:15
На 1000 людей має бути 1 церква. У Луцьку - 200 тис. населення. Має бути 200 церков. На разі маємо усіх (включно з молитовними домами) близько 50.
Преса Показати IP 27 Травня 2014 17:16
Андрію, як вас розшукати? Допоможемо. Інститутський телефон не відповідає, а мобільний не обслуговується.
Макс Показати IP 27 Травня 2014 18:05
Может хватит уже в Луцке церквей, скоро одни кресты по городу будут, как на кладбище блин. Идиоты.
Колік Показати IP 27 Травня 2014 18:20
Якщо ,земля виділялась для будівництва та обслуговування Луцького гуманітарного університету (який закрили в минулому році), то виникає питання, що буде будувати "товаріщ" Журавльов? Який ВУЗ, якщо вже один "просрав"?
Коліку Показати IP 27 Травня 2014 18:32
Слово "просрав" не треба брати в лапки: він справді його просрав.
цвях до Коліку Показати IP 27 Травня 2014 19:01
Журавльов ВУЗ про***в,а Шиба вже має кому продати землю,бо йому так церква потрібна,як свині патефон,інакше так завзято він не брався-би.Цей тип знає де можна заробити і свойого він не пропустить.
Anonymous Показати IP 27 Травня 2014 19:28
нахера столько этих церквей ??? они уже достали ... понатыкали как дерьма после снега тех церквей ... а если это бизнес такой то пусть церковь платит налоги со всего что продаёт и предоставляют услуги ... видно какая церковь бедная и на чём батюшки ездят ... вот не поверю что батюшке подарили лэндкрузера ......
піп Показати IP 27 Травня 2014 19:55
Тих храмів як грибів після дощу, а добрих людей все менше і менше...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus