USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку продаватимуть соломку з Непалу, США та Англії

31 Липня 2010 15:01
Волинь виборола право на проведення Міжнародного фестивалю соломкарського мистецтва – разом із волинянами бути господарями першого в Україні «солом’яного» змагалися мистецькі гіганти Київ і Львів.
Про це повідомили в головному управлінні з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.
Міжнародний фестиваль соломкарського мистецтва триватиме в Луцьку з 1 по 7 серпня.

«Мета фестивалю - популяризація, відродження, збереження і розвиток народних традицій та інновацій в індивідуальній творчості майстрів, художників декоративно-прикладного мистецтва, аматорів у світовій культурі соломкарства, взаємозбагачення та обмін досвідом майстрів народного мистецтва України і світу», - заявили організатори фестивалю.
На фест з’їдуться майстри народного мистецтва без обмеження віку з Волинської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Житомирської, Київської, Львівської, Рівненської, Хмельницької, Київської та Харківської областей.
Заодно, організатори запросили сотню майстрів із, Угорщини, Великобританії, Швейцарії, Нідерландів, США, Непалу, Росії, Білорусі та Узбекистану.

На фестивалі для лучан і гостей міста організують понад 60 майстер-класів соломкарського мистецтва, виставки робіт учасників фестивалю, культурно-розважальні заходи в народному стилі за участю фольклорних колективів Волині.
Гості Волині матимуть можливість ознайомитися із школою-студією соломкарського мистецтва «Житечко», унікальним музеєм «Солом''яне диво» у селі Купичів Турійського району. Вони переглянути персональну виставку заслуженого майстра народної творчості України Марії Кравчук, візьмуть участь у народно-обрядовому дійстві «Обжинки».
У день завершення фестивалю, 7 серпня, організатори запрошують усіх лучан та гостей обласного центру до Арт-галереї обласної організації Національної спілки художників України на ярмарок народного мистецтва. Там експонуватиметься виставка робіт учасників фестивалю. Всі бажаючі зможуть придбати роботи із соломки, інші вироби народних майстрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus