USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку пройшов конкурс свиней. ФОТО

18 Жовтня 2010 08:55
П’ятий фестиваль «З любов’ю… до САЛА», який пройшов 17 жовтня, не зважаючи на безкоштовний вхід, не викликав особливого ажіотажу серед лучан. Організатори запевняють, що одна з причин – холодна й дощова погода через холод та дощ.
Фестиваль проходив у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.
Саме тут з 10 ранку проходила основна шоу-програма - виступали танцювальні гурти й співаки, проходили конкурси серед учасників та виставка-ярмарок сала, продуктів харчування та продукції народного промислу.
Більшість відвідувачів фесту окупували палатки з продуктами, де продавали харчі й безкоштовно дегустувати бутерброди. Менш популярними були шерстяні шкарпети, вовняний одяг та взуття, глиняний посуд та сувеніри.
Близько десятка учасників привезли на фестиваль з фермерських господарств Волині живих свиней та поросят. Тварин закрили у вольєри, на деяких нарядили у вінки, почепили краватки-метелики та стрічки – проходив традиційний для цього заходу конкурс краси серед свиней. Переможницею змагання визнали свиню «Конвалія» у вінку фермерського господарства «Аміла» з села Радовичі Турійського району.


Приз глядацьких симпатій завоювали поросятка компанії «Хороший смак».

В 2010-му фестиваль проходив за підтримки Волинської облдержадміністрації та Луцької міської ради. З мерії на святі «ВН» нікого не помітили, а от від ВОДА прибула ціла делегація на чолі з губернатором Борисом Клімчуком.

Організатор дійства Віталій Іваницький розповів, що в майбутньому а планує відкрити перший у світі музей сала.

Протягом дня учасники фестивалю змагалися у конкурсах – перетягували канат, музично хрюкали мелодії пісень. А також визначили найтяжчого «саломана-товстун», яким став Юрій Зайчук вагою 182 кілограми.

За традицією учасники склали спільний бутерброд з салом, який виявився завдовжки в 42 метри. Найоригінальнішим визнали бутерброд «салокондитера» Юрія Просвірова, який стверджує, що є єдиним у світі, хто малює на цьому продукті картини.
Гостей розважали дівчата-ведучі в костюмах, що назвали себе трьома свинями, а також співаки Юрій Матвійчук, гурти «Cuatro», колектив «Писанка», оркестр барабанщиць факультету романо-германської філології ВНУ.



























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Невірюбрехунам Показати IP 18 Жовтня 2010 09:18
Щось я не бачив там фестивалю Сала. Бо самого сала не можна було купити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Прикріпити файл

Система Orphus