USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку пиріжки і кури-гриль опиняться «поза законом»?

11 Грудня 2008 16:08
У Луцьку боротимуться із вуличною торгівлею шаурмою, шашликами, пиріжками, курами-гриль, хотдогам. Хоча ще не вирішили, як і коли. Про це йшлося під час засідання Луцького міськвиконкому, – інформує 11 грудня репортер «Волинських Новин».
 
В обласному центрі Волині невідкладні заходи щодо реалізації продуктів харчування у роздрібній торговельній мережі в обласному центрі Волині планували розпочати ще цього місяця. Вони б стосувалися заборони на виготовлення і продаж шаурми, шашликів, пиріжків, курей-гриль, хотдогів на вулицях міста. Згідно з цими заходами, планувалося, що саме такі об’єкти вуличної торгівлі демонтують до 1 січня 2009 року. В іншому випадку їх би забрали примусово.
 
Ця пропозиція, за словами членів міськвиконкому, виявилася спірною. Наприклад, оскільки керманич міста Богдан Шиба протягом останніх півроку наголошував на знищенні «шашличного ряду» в міському парку, то він і підтримав такі заходи. Градоначальник розповів, що у дозволах на встановлення таких точок вони значаться як малі архітектурні форми. Тому санстанція і інші контролюючі органи не мають на підприємців жодного впливу.
 
Перший заступник міського голови Лариса Соколовська висловила занепокоєння тим, чим же харчуватимуться торговці, які працюють на ринках, адже у їхнє меню регулярно входять пиріжки. Також вона внесла пропозицію встановити інший термін початку заходів, адже продавці цих продуктів опиняться без роботи.
 
Ще одну грань проблему становило питання, хто ж матиме право на таку торгівлю. На виконкомі визначилися, що нею займатимуться підприємства ресторанного бізнесу, які матимуть необхідні договори.
 
Одностайно рішення присутні не прийняли, тому можливе позачергове засідання міськвиконкому в наступні вівторок або середу. Тим часом Луцький міський голова Богдан Шиба доручив до вівторка департаменту підприємництва проаналізувати діяльність об’єктів мережі роздрібної торгівлі і притягнути до відповідальності контролюючі органи. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 11 Грудня 2008 17:39
совковий метод наведення порядку-"заборона"...потрібно не забороняти бізнес,а жорстоко карати за порушення санітарії...
Майданець Показати IP 12 Грудня 2008 09:46
Підтримую очищення парку від тієї нечисті та закриття тих смердючих ларків. !!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus