USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку розповіли, чому Яценюк готує референдум

14 Липня 2009 18:16
У Луцьку сьогодні, 14 липня, розпочалося громадське обговорення питань, винесених лідером «ФРОНТУ ЗМІН» Арсенієм Яценюком до всеукраїнського референдуму з метою внесення змін до Конституції України. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Зокрема місцевий осередок «Фронту Змін» організував у Луцьку засідання «круглого столу». Як розповів регіональний координатор об’єднання Олександр Пиза, нещодавно українці були свідками майже реалізованої домовленості щодо змін до Конституції, які могли внести дві політичні сили. «Цього, слава Богу, не сталося, але може статися в майбутньому», – зазначив пан Пиза.
За його словами, Арсеній Яценюк ініціює референдум, аби політики не могли завадити народу України обирати Президента та перекроювати закони і Конституцію на свій лад. На наступні засідання запросять і науковців, і юристів, щоб обговорити уже конкретні механізми, – додав пан Пиза.
Він розповів, що у Конституціях багатьох країн є статті, які – незмінні. Зокрема у французькому Основному Законі, наприклад, не підлягає «редагуванню» положенню про республіканський устрій, у німецькому – про неподільність федеральних земель.
Пан Пиза наголосив: дуже важливо, щоб цей референдум потім не став «соціологічним опитуванням».
Предстоятель релігійної громади Олег Ведмеденко вважає, що мова йде про свободу вибору, яка є основою людського буття, і не лише. Наприклад, вовк заради свободи перегризає лапу, якою втрапив до пастки. «Свобода – це головна ідея, за яку багато людей наклали головою», – підкреслив він. Пан Ведмеденко додав, що хоча демократія – це не ідеал, але наразі найкраще, що в цьому аспекті досягло людство.
Натомість депутат Тернопільської облради, лідер волинської «Свободи» Анатолій Вітів зазначив, що демократія – це лише форма правління, до якої прихильні і націоналісти. Пан Вітів проаналізував програму «Фронту Змін», зазначивши, що багато з чим не погоджується. Зокрема з ідеєю зміни політичної еліти на «справжню команду свідомих українців не за національністю, а за покликанням». Він додав, що «ми не повинні будувати суспільство споживачів, ситих рабів». Стосовно ініціативи Яценюка щодо змін до Конституції, то пан Вітів певен – все можна було записати одним реченням: «Рішення референдуму має пряму дію».
Натомість у журналістів виник скепсис стосовно часу проведення референдуму та механізмів його реалізації. Натомість у «Фронті Змін» переконані, що в процесі досліджені з’ясують, чи налаштовані люди йти на референдум. Однак процес обговорення може стати своєрідним поштовхом громадянської активності, – зазначив пан Пиза.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аноніми Показати IP 15 Липня 2009 09:17
старий трюк - кандидат в президенти яцинюк піариться - багато обіцяє, референдум, покращення рівня життя, скоро скаже шо бандити сидітимуть в тюрмах, а коли б він прийшов до влади то тільки би відробляв бабло яке в нього вложили олігархи. ТЯГНИБОК наш Президент!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus