USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку розповіли, що перетворює проспект Волі на вуличку райцентру

16 Липня 2013 16:23
Недоліки у благоустрої головної вулиці Луцька виявили посадовці та хочуть змусити підприємців впорядковувати території, прилеглі до їх магазинів та установ.

Про це стало відомо під час наради з питань здійснення благоустрою та квіткового оформлення проспекту Волі в рамках підготовки міста до Дня незалежності України та дня міста 16 липня.

У місті не вистачає смітників

За словами заступника Луцького міського голови Святослава Кравчука, центральна вулиця є «обличчям міста», тому до підприємців та організацій, які працюють на проспекті Волі, завжди буде прикута увага влади.

Кричущою проблемою, за словами першого заступника Луцького міського голови, є відсутність смітників біля входу до офісів та установ.

«Це питання актуальне вже впродовж 20 років», - зазначив посадовець та додав, що такими питаннями у жодній країні Європи влада не займається - їх вирішують власники та орендарі приміщень.

«Не може бути непофарбованої труби поряд з баром чи офісом, або поламаних східців до магазину. Ми фарбуємо фасади до Великодня, то варто це зробити і до головного свята держави», - зазначив Кравчук.

Заступник міського голови звернув увагу керівника магазину «Фокстрот», який протягом трьох місяців працює за новою адресою, утім досі не впорядкував територію поблизу.

Що псує вигляд проспекту Волі. Думка архітекторів

За словами начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Юрія Казмірука, презентабельний раніше проспект Волі наразі перетворився на торгову вуличку райцентру.

«Місто - не тільки територія для заробляння грошей, а насамперед середовище для комфортного проживання. На проспекті Волі з’явилася маса прибудованих та добудованих споруд. На жаль, благоустрій територій поблизу цих закладів вимагає доопрацювання», - зазначив головний архітектор міста.

На його думку, Торгівельний центр «Гранд Волинь» - цілком пристойний об’єкт, проте його не оштукатурений торець стіни, де видно керамічну цеглу та парапетні плити, які розмалювали графітчики, псують загальне враження.

«Потрібно знайти можливість відремонтувати фасад та помити парапет», - зазаначає головний архітектор міста.

Територія Волинської обласної філармонії, на думку Казімрука, більше нагадує промзону, або Чорнобильську АЕС. За його словами, на ділянці ростуть дерева та чагарники, огорожа повалена та розфарбована, тому орендаря території варто притягнути до відповідальності.

На думку Казімрука, новому торгівельний об’єкту, який нещодавно з’явився на території Свято-Троїцького собору у вигляді бочки, де продають пиво - там не місце.

«Такий об’єкт має право на існування на Театральному майдані, проте не біля входу до святині», - зазначає посадовець.

Перші результати за підсумками наради планують обговорити на початку серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Богдан Показати IP 16 Липня 2013 17:25
Залишається відкритим питання з приводу того, хто і на якій підставі те все понабудовував... Сам Казімрук і затверджував напевно... А та так виходить, що сам дозвіл дав, а потім критикує. Цікаво((
у курсі до Богдан Показати IP 16 Липня 2013 17:53
вся проектна документація щодо оформлення фасадів вбудовано -прибудованих приміщень в будинках, в т.ч. і по пр волі , завжди погоджувалась управлінням архітектури(можливо і не казміруком, а "папєрєднікамі") але як погоджували так і будували
Мадь Показати IP 16 Липня 2013 17:42
ТУАЛЕТІВ НЕМА, КУРЧАМАТЬ, НЕМААААА
анонімус Показати IP 16 Липня 2013 18:40
а бидлопалатки на оглядовому майданчику навпроти вну їм не заважають, еге ж?
!!! Показати IP 16 Липня 2013 23:09
А тротуари від Гранд-Волині і до облради просто п...ц. Можна виламати не лише підбори але й ноги.
Лучанка Показати IP 17 Липня 2013 10:51
А гетто по Пр. Вол1 29 з маркетом, який торгує вночі невідомо чим, молоді люди приходять одні і ті , а потім коливаються на турботливо підставлених власниками лавочками. Це ж незаконний маркет, аренда землі скасована, то деж Обіцянки Казмірука ? А бруд кругом , що в дворі , що на вулиці , а крики вночі, а пройти в двір немає можливості - єдинний заїзд окупував "Фокстрот" . Гетто - Під назвою Воля України!
А шо Показати IP 17 Липня 2013 11:15
А що заважає Кравчуку навксти лад? Він же керує вже ого -го скільки років. Може...
1 Показати IP 17 Липня 2013 15:34
А базар з квітами ПОСЕРЕД ВУЛИЦІ, мало того ще й двір засрали.
учасник Показати IP 17 Липня 2013 21:02
А саме гидотне, що постійно тикають картинки про те, як у Бресті... Ти, показувальщик, макітрою подумай про те що це давно різні країни і державоустрій і бюджети і принципи фінансування радикально різні. Держава й дбає про державне, а не підприємці вимощували "УЛИЦУ СОВЕТСКУЮ", яку кляцали-фотографували з усіх сторін в Місті-Герої Брест. Тай кількість персоналу в підприємствах, які займаються цими роботами не порівняєш з нашим. От де ОООПППААААА!!!!!
Лучанин Показати IP 18 Липня 2013 02:34
Ви ж самі, кєровники, наробили цієї біди, а тепер кричите - шукаєте винних там де їх немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus