USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку суддів хочуть покарати за несправедливий вирок

21 Серпня 2013 09:38
Несправедливий вирок Луцького міськрайонного суду переглянуть, а суддів притягнуть до дисциплінарної відповідальності. Домогтися цього вдалося завдяки втручанню нардепа-свободівця Анатолія Вітіва, - повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Під час прийому громадян до народного депутата звернулася громадянка Лариса Юзвик, що проживає у селі Білостік Луцького району Волинської області, з приводу неправомірної відмови у перегляді вироку суду за нововиявленими обставинами.

Як стверджує заявниця, 6 травня 2011 року вироком Луцького міськрайонного суду її сина Д. Юзвика визнали винним у скоєнні низки злочинів (крадіжка та умисне нищення майна) та засудили до 5 років позбавлення волі.

На підставі статті 75 Кримінального кодексу України його звільнили від відбування покарання з дворічним іспитовим строком. Заявниця зазначила, що злочини, у яких Д. Юзвик був визнаний винним і засуджений, він не вчиняв. У листопаді – грудні 2012 року, за словами скаржниці, вдалося знайти трьох нових свідків, показання яких вказують на те, що засуджений цих злочинів об'єктивно не міг вчинити.

Але чотири звернення до Луцького міськрайонного суду про перегляд вироку у зв'язку із нововиявленими обставинами необґрунтовано відхилили.

Для розв'язання проблеми по суті і встановлення справедливости народний депутат від ВО «Свобода» Анатолій Вітів скерував депутатське звернення до голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України судді Верховного Суду України Ігоря Самсіна.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України після розгляду депутатського звернення провела перевірку і встановила, що «в діях суддів Луцького міськрайонного суду Волинської області А. Борнос, О. Калькової, А. Сівчука вбачаються ознаки істотних порушень норм процесуального права при здійсненні правосуддя, пов'язаних з відмовою у доступі особи до правосуддя з підстав, не передбачених законом».

Комісія визнала наявність достатніх підстав для відкриття дисциплінарної справи щодо суддів Луцького міськрайонного суду Волинської області через наявність в їх діях ознак вчинення дисциплінарного проступку.

Справу про перегляд обвинувального вироку за нововиявленими обставинами розглядатиме Рожищенський районний суд 25 вересня. На це засідання суду будуть викликані три нові свідки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Colonel Показати IP 21 Серпня 2013 12:32
Цікаво скільки солі насиплють на хвіст таким, з дозволу сказати горе суддям, яким плювати на долі людей за рахунок яких вони кормляться.
Григорій Показати IP 21 Серпня 2013 14:25
Судьи научились так искусно врать и перекручивать факты, что просто диву даешься. Суды стали Приватсудами, но решения принимают от имени народа. А не охренели ли они? Судья должен лично отвечать за свои решения, своей жизнью и имуществом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus