USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку в 1,5 раза зросла кількість хворих на деструктивний туберкульоз, – санстанція

22 Жовтня 2008 10:44
Найвразливішими до захворювання туберкульозом є соціально незахищені верстви населення. Про це розповів під час наради в Луцькому міському управлінні охорони здоров’я позаштатний лікар-фтизіатр Микола Кирилюк, - повідомляє 22 жовтня репортер «Волинських Новин».
За словами Миколи Кирилюка, за дев’ять місяців цього року в луцьких поліклініках було обстежено більш ніж 31 тисяча пацієнтів. Серед них було виявлено сто хворих на туберкульоз. Минулого року за аналогічний період цей показник становив 103 особи. Тому позаштатний лікар-фтизіатр зробив висновок, що ситуація в області із туберкульозом стабілізувалась.
Однак завідувач епідеміологічного відділення Луцької міськрайонної санепідемстанції Валентина Новачевська заперечила цьому твердженню. Як вона розповіла, на 4,3% зросла кількість хворих на легеневий туберкульоз, що передається повітряно-крапельним шляхом, і на 46%  - на деструктивний туберкульоз.
Як зазначалося, найбільший відсоток хворих становлять безробітні – 53%. Також серед хворих є чимало пенсіонерів (12%). Як підсумував головний лікар поліклініки №1 Ігор Гнетньов, рівень захворюваності на туберкульоз залежить не тільки від медицини, а й від соціального статусу та відношення кожного до власного здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus