USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку відбудеться святкове віче до річниці НРУ

20 Липня 2009 14:24
У Луцьку протягом липня-серпня цього року відбудуться заходи, присвячені 20 річниці створення Народного руху України за перебудову. Першим у низці цих заходів стане віче на Замковій площі Луцька, що відбудеться рівно у день проведення першого демократичного мітингу в 1989 році. У зв’язку з цим міський голова звернувся до лучан із закликом приєднатися до цього заходу, – повідомляють «Волинські Новини».  
 
Як інформує сайт Луцької міської ради, у запрошенні, зокрема, йдеться: «Двадцять років тому, 23 липня 1989 року, в місті Луцьку на Замковій площі відбувся перший велелюдний демократичний мітинг. То була знакова подія у нашому місті, адже вона стала першим громадянським поступом мешканців нашого міста до волі та Незалежності.
 
Цьогоріч ми відзначаємо 20-річчя створення Волинської крайової організації Народного руху України за Перебудову. Цей громадський рух збурив патріотичну свідомість, став передвісником української Незалежності. А народне віче 23 липня в Луцьку стало першим у ланцюжку тих епохальних подій. Тому сьогодні є потреба згадати ту подію на Замковій площі. Згадати, відкинувши політичну фальш і словесну риторику, зважаючи, що тоді українці справді були об’єднаною нацією, з одним прагненням – бути вільними.
20-та річниця Руху – це вже історія, але водночас іще й заклик логічно завершити ті непрості суспільні процеси, які розпочалися два десятиліття тому. Бо й досі актуальною лишається дилема: чи стане Україна справді українською?
 
Отож, 23 липня 2009 року о 15.00 на Замковій площі Луцька відбудеться святкове віче з нагоди 20-річчя створення РУХу. Міська рада запрошує до виступів на ньому насамперед тих активістів національно-визвольних змагань, які брали слово під час мітингу на цій же площі 20 років тому.
 
Хотілося б, аби цей особливий день не залишився Вами непоміченим. Щоб він став для всіх днем пам’яті, світлим спомином і початком нового здвигу до української України. Давайте разом доведемо усім зухвальцям, пристосуванцям, і ворогам України: наша нація – живе! А спомин про ті дні допоможе нам позбутися сьогоднішнього песимізму, зневіри і байдужості.
Запрошуємо вас узяти участь у святковому віче 23 липня. Покажіть усім приклад високої політичної свідомості  – прийдіть на Замкову площу, візьміть із собою рідних і близьких, скажіть про це колегам, переконайте в цьому друзів. Усі небайдужі, а також ті, хто ще поки байдужий, але має стати активним громадянином своєї держави, – єднаймося навколо чистих ідей, справжніх символів нашої державності та національної пам’яті!
З повагою, Міський голова Богдан Шиба».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus