USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку відбувся вечір пам’яті волинського шевченкознавця Миколи Куделі

10 Березня 2009 17:13
Ім’я Тараса Шевченка червоною ниткою пройшло крізь долю цієї людини, яка все життя присвятила збору творчої спадщини великого українського поета. Саме такі слова прозвучали на вечорі пам’яті Миколи Куделі «Слово поета в Шевченківській світлиці», який відбувся у Волинському краєзнавчому музеї, – повідомляє 10 березня репортер «Волинських Новин».
 
На вечорі пам’яті Миколи Куделі, який організували на честь 95-річчя від його народження, читали поезію Тараса Шевченка. Також ансамбль бандуристі Луцького палацу учнівської молоді виконав його пісні, серед яких «Розрита могила», «Лілея» та інші.
 
Після творчої частини вечора пам’яті завідувач відділу новітньої історії Валентина Машлай ознайомила гостей свята із матеріалами експозиції, що стосуються життєвих шляхів сьогоднішнього іменинника та великого українського поета Тараса Шевченка. У першому залі представлені документи та матеріали, що розкривають нелегку діяльність уродженця села Буяни Луцького району Миколи Куделі – учасника національно-визвольного руху, культурно-освітнього і громадського діяча, відомого збирача Шевченкіани і шанувальника творчості Великого Кобзаря.
 
Друга експозиція – це власне книжкове зібрання Миколи Куделі, його колекція Шевченкіани. Тут представлені твори великого поета, його збірки, документи, картини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus