USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відзначили День Державного Прапора України і не лише

23 Серпня 2009 13:21

Урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України відбулися просто на східцях перед Луцькою міською радою. Про це інформує 23 серпня репортер «Волинських Новин».

Луцький міський голова Богдан Шиба у своєму виступі відзначив, що українська нація зазнавала багато утисків впродовж свого існування. Пан Шиба наголосив, що Парламентська асамблея ОБСЄ запропонувала встановити загальноєвропейський День пам`яті жертв сталінізму і нацизму, який відзначати щороку 23 серпня.
Тому у цей день і кілька сотень лучани, які зібралися перед муніципалітетом, вшанували постраждалих від двох тоталітарних режимів хвилиною мовчання.
Опісля оркестр виконав Державний Гімн України. Луцький градоначальник наголосив, що прапор - це один з найсвятіших символів як нації, так і держави. «Якщо хтось топчеться по українському прапору, той топчеться по українському серці», – зазначив Богдан Шиба. На його думку, українці – миролюбива нація, про що свідчить і її стяг.
Згодом здійснили урочисту церемонію підняття Державного Прапора та прапора міста Луцька. Під час цього лунали постріли з козацької гармати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus