USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку вшанували пам’ять Анатолія Грищенка. ФОТО

23 Квітня 2009 13:55
Волиняни вшанували пам’ять Анатолія Грищенка. У Луцьку відбулося покладання квітів до меморіальної дошки ліквідатору наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Вшанувати пам’ять льотчика-випробувача Радянського Союзу Анатолія Грищенка прийшли голова Волинської облради Анатолій Грицюк, голова облдержадміністрації Микола Романюк, Луцький міський голова Богдан Шиба, ветерани-ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС та інші.
 
Покладання квітів відбулося без зайвих слів. Кожен мовчки вшанував пам’ять героя та вклонився у знак вдячності за порятунок.
 
Довідково:
 
 
Анатолій Дем’янович Грищенко народився в сім’ї волинянина в Ленінграді. Проте своє дитинство він провів на Україні. Анатолій навчався у Луцьку у школі №5, у місті Ковелі закінчував школу № 4.
 
Під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС виконував надскладні завдання: перевозив гелікоптером великогабаритні вантажі на зовнішній підвісці, розробив методику перевезення плит для спорудження саркофага, навчав особовий склад пілотів оволодівати навичками польоту в умовах радіоактивного забруднення.
 
За мужність і відвагу, виявлені під час ліквідації аварії на ЧАЕС, йому і було присвоєно звання Герой Росії. Україна нагородила героя найвищим військовим орденом «За мужність» І ступеня. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus