USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку вшанували пам’ять матері Лесі Українки

6 Жовтня 2008 14:43
Сьогодні, 6 жовтня, у  Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулася літературна година під час якої вшанували 78 річницю із дня смерті видатної української поетеси та громадської діячки, матері Лесі Українки – Олени Драгоманової-Косач, більш відомої під псевдонімом Олена Пчілка. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як зазначила директор бібліотеки Людмила Стасюк, ця пам’ятна дата відзначається щорічно. Під час літературної години провели короткий екскурс життєвого шляху поетеси, де відзначали, що саме вона своїм вихованням у винятково українських традиціях сформувала самобутність та неповторність творів Лесі Українки.
Однак, є і певні проблеми. За 17 років існування незалежності, не перевидавали твори Олени Пчілки. Видали лише збірник досліджень про її життя у 1999 році. Пані Стасюк розповіла, що існують два проекти на спорудження пам’ятника поетесі, однак, через брак коштів, його реалізація відкладена на невизначений час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus