USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку вшанували покровителя міста

19 Грудня 2008 15:05
У день святого Миколая в Луцьку біля пам’ятника Чудотворцю, розташованого неподалік мерії, священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору УПЦ КП відслужили молебень. Адже саме Микола Угодник є покровителем Луцька, – повідомили «Волинським Новинам» в ІАЦ «Луцьк».
У богослужінні взяв участь і Луцький міський голова Богдан Шиба, а також представники влади й громадськості. Градоначальник привітав усіх лучан зі святом і зазначив, що всі повинні ділитися добротою один з одним, і тоді в нашому місті буде добро і добробут.
Довідково:
Згідно з церковною історією, святитель Миколай був архієпископом малоазійського міста в провінції Лікія (сучасна південна Туреччина). Єпископ Миколай, який жив наприкінці II - на початку IV століття, вирізнявся великим милосердям і допомагав бідним та всім, хто потрапив у біду.
Легенда розповідає, що саме завдяки його заступництву імператор Костянтин (перший християнський імператор Римської імперії), помилував несправедливо засудженого вельможу, якого оббрехали недруги.
А українські літописи оповідають, що в 1254 році місто Луцьк було врятоване від взяття ордами монгольського воєводи Куремси саме через заступництво святого Миколая.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus