USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

У Луцьку вшанували роковини перепоховання праху Шевченка. ФОТО

22 Травня 2009 14:16
В обласному центрі Волині відбулося покладання квітів до пам’ятника Великого Кобзаря з нагоди Дня перепоховання його праху, – інформує 22 травня репортер «Волинських Новин».
 
Поблизу пам’ятника Кобзарю, що в обласному центрі Волині, зібралося чимало люду. Усі вони прийшли вшанувати пам’ять Тараса Шевченка.
 
Опісля молитви та поминання Великого Кобзаря відбулося покладання квітів до його постаменту. Також присутні «незлим тихим словом» згадували життя, долю самого генія українського народу.
 
Довідково:
 
Помер Тарас Шевченко 10 березня 1861 року на чужині у Петербурзі, а згодом його домовину перевезли в Україну і 22 травня поховали в Каневі на Чернечій горі.
 
«Заповіт» Шевченка:
 
Як умру, то поховайтеМене на могилі,Серед степу широкого,На Вкраїні милій,Щоб лани широкополі,І Дніпро, і кручіБуло видно, було чути,Як реве ревучий.Як понесе з УкраїниУ синєє мореКров ворожу... отойді яІ лани і гори —Все покину і полинуДо самого богаМолитися... а до тогоЯ не знаю бога.Поховайте та вставайте,Кайдани порвітеІ вражою злою кров\'юВолю окропіте.І мене в сем\'ї великій,В сем\'ї вольній, новій,Не забудьте пом\'янутиНезлим тихим словом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus