USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку видадуть диск української поезії у виконанні відомих волинян. АУДІО

22 Лютого 2013 18:23
Аудіодиск «Почувайся європейцем – розмовляй українською» у межах однойменного проекту видадуть на початку березня.

Про це у коментарі «ВН» повідомила активістка ВОМГО «Центр Ефективної Комунікації» Олена Ковальчук.

За її словами, одним із результатів спільного проекту ВОМГО «Центр Ефективної Комунікації» та радіо «Луцьк» ВОДТРК буде видавництво диску української поезії у березні цього року. Загалом передбачається видати 800 примірників, які розповсюджуватимуться безплатно. Така діяльність спрямована на популяризацію українського слова серед громади.

Олена Ковальчук розповіла, що реалізацію проекту «Почувайся європейцем – розмовляй українською» розпочали приблизно рік тому. Так, ще з липня минулого року у результаті домовленості з радіо «Луцьк», на його хвилях зазвучала українська поезія у виконанні місцевих творчих людей та громадських діячів.

Читців та поезію обирали за певними критеріями. Так, участь запропонували взяти успішним у своєму колі діяльності волинянам, а для трансляції відібрали написані українською мовою вірші сучасників та класиків вітчизняної літератури. «Ми просимо людей обрати ту поезію, яка у них викликає певні почуття і емоції», - зазначила Олена Ковальчук. Загалом же на диску планують розмістити вірші у виконані 41 волинянина.

Серед тих, хто погодився долучитися до проекту, опинилися лідери луцьких гуртів «Тартак», «ФлайzZza», «Фіолет», поети-сучасники, артисти театру, співаки, громадські діячі, науковці і політики.
Зокрема, «вибором» директора видавництва «Ініціал», громадського діяча Віктора Федосюка стали вірші Івана Франка, за поезію Лесі Українки «взялася» голова ВОМГО «Центр Ефективної Комунікації» Оксана Гузь, твори Ліни Костенко читали артистки Волинського обласного державного академічного музично-драматичного театрі імені Тараса Шевченка Людмила Натанчук і Світлана Органіста. Заслужена артистка України Алла Опейда читала вірші Йосипа Струцюка.

Окрім того, власну поезію читали члени місцевих літературних студій та інші відомі волинські поети, зокрема, Олег Потурай, Надія Гуменюк, Ніна Горик, Ольга Ляснюк, Еліна Форманюк та Ольга Комарицька.
Хоч фінансової підтримки проект не має, однак із видавництвом диску допомогло управління у справах сім’ї, молоді і спорту Волинської ОДА. Так, для монтажу і запису аудіо, а також для поліграфії і друку обгортки диску відомство виділило приблизно 8 тисяч гривень.

Зі слів Олени Ковальчук, у планах організаторів проекту «Почувайся європейцем – розмовляй українською» є й випуск другого диску. Однак, приурочити це планують до Дня української писемності та мови, який відзначають 9 листопада.



В аудіо звучать вірші у виконанні:
Андрія Осіпова, депутата Луцької міськради
Андрія Тимчука, вокаліста гурту «ФлайzZza»
Людмили Натанчук, артистки Волинського обласного державного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка
Олега Потурая, поета, публіциста, прозаїка
Олександра Пизи, депутата Луцької міськради
Олександра Положинського, вокаліста гурту «Тартак»
Ольги Ляснюк, поетеси, журналістки
Тараса Божидарніка, декана факультету бізнесу ЛНТУ
Тараса Літковця, політолога, заступника декана історичного факультету СНУ
Євгена Сверстюка, письменника, філософа, лауреата державної премії імені Тараса Шевченка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я Показати IP 22 Лютого 2013 19:05
И кто это фуфло купит???
adams до Я Показати IP 27 Лютого 2013 02:52
Загалом передбачається видати 800 примірників, які розповсюджуватимуться безплатно.
Дерек Чісора Показати IP 22 Лютого 2013 23:22
Безкоштовно з ex . ua скачаєм)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus