USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку видали дитячу книжечку про сліпоту

16 Грудня 2010 10:41
У Луцьку презентували книгу «Навчаємось бачити разом», у якій йдеться про те, як навчити малюків розуміти проблеми незрячих людей, та чому важливо змалку навчати дитину зберігати свій зір.

Презентація книги відбулась під час першого Форуму громадських та державних організацій соціально-психологічного спрямування 15 грудня, - повідомили у департаменті політики Луцької міської ради.

Автор – голова правління Волинської обласної дитячої організації «Центр розвитку дитини», завідувач Луцької міської психолого-медико-соціальної консультації Людмила Вознюк.

Авторка розповіла, що в Луцьку близько 3 тисяч дітей мають проблеми із зором. І часто здорові діти ставляться упереджено до діток неповносправних.

«Тому це видання – унікальне явище в українській педагогіці та психології. Адже книжечка містить спеціальну сторінку, надруковану шрифтом Брайля.

Таким чином, здорові діти можуть на дотик відчути всю складність техніки читання за Брайлем і усвідомити вагомий потенціал незрячих ровесників, а також впевнитись у необхідності збереження зору», - вважає автор книги.

До створення книжечки долучилися вихованці Луцької художньої школи, які через малюнки розповідають, якою ж вони бачать проблему незрячих людей. До слова, малюнки цих дітей експонувалися на соціальній виставці, яка була розміщена у Луцькій міській раді у серпні цього року.

Книжку «Навчаймось бачити разом» уже розіслали по освітніх установах міста і області.

Крім того, в дошкільних навчальних закладах Луцька провели заняття, на яких діти малювали малюнки і ділилися враженнями від перегляду цієї книжки.

«Навчаймось бачити разом» – це перша книжечка із серії для дошкільнят «Час пізнавати». Дві наступні будуть присвячені проблемам глухонімих діток та діток, які пересуваються на візках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus