USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку за вертеп можна буде отримати грамоти і грошові премії

29 Грудня 2008 17:32
16 січня 2009 року о 14 годині у приміщенні народного дому «Просвіта» відбудеться десятий міський фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!», організований управлінням культури та управлінням освіти Луцької міської ради. Про це 29 грудня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Луцької міськради, його мета: відродження та збереження традицій вертепної драми – старовинного  українського народного лялькового театру; підвищення художньо-мистецького рівня театралізованих вертепів; пошук нових текстів і постановок вертепної драми з волинським колоритом; збагачення репертуару художніх колективів та підвищення їх виконавської майстерності.
Фестиваль є конкурсним. До участі у ньому запрошуються творчі колективи установ культури, навчальних закладів, громадських організацій та підприємств міста, родинні колективи. Журі оцінюватиме конкурсні виступи чотирьох вікових категорій колективів-учасників фестивалю:
-дитячі колективи – вік учасників до 6 років;-дитячі колективи – вік учасників до 18 років;-колективи – вік учасників від 18 років;-родинні колективи. Тривалість виступу – до 15 хвилин.
При оцінці вертепів враховуватиметься: зміст текстів біблійної і світської частини вертепних вистав; наявність вертепної атрибутики (лялька, скринька, шопка, сценічні  костюми ляльок та учасників живого вертепу); розкриття традицій відзначення релігійних свят зимового циклу; виконавська майстерність; художнє оформлення дійства.
Переможців фестивалю нагороджуватимуть Почесними грамотами Луцької міської ради та грошовими преміями. Колективи-учасники отримають дипломи оргкомітету фестивалю та пам’ятні сувеніри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus