USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

У Луцьку засвітили «живу» Різдвяну зірку

12 Січня 2009 19:09
У Луцьку в рамках етно-фестивалю «Різдво у Волинській родині», який тривав протягом двох днів, 10-11 січня, на головній площі міста – Театральному майдані, засвітили «живу» Різдвяну зірку. Про це інформують «Волинські Новини».
Контури Зірки сформували молодь та представники фольклорних колективів, які були вдягені в різдвяні строї і мали з собою різдвяну атрибутику. За повідомленням офіційного сайту Луцької міськради, учасники тримали в руках лампадки із вогнем, запаленим від головної свічки заввишки приблизно два метри, що стояла тут же на майдані і була запалена від Вифлиємського вогню.
Продовжило свято обрядове дійство «Щедрий вечір, добрий вечір» за участю Волинського державного академічного українського народного хору.
Загалом під час фестивалю лунали колядки від професійних та аматорських творчих колективів, відбувалося частування різдвяними стравами на етнографічних майданчиках в імпровізованих хатинках. Бажаючі мали змогу також долучитися до старовинних традицій медоваріння та спробувати питні меди в рамках західноукраїнського регіонального конкрусу «Питні меди – 2009» за участю бджолярів з майже десяти областей України.
У рамках свята проходила і благодійна акція «З Різдвом у серці», під час якої тривав збір подарунків, коштів для соціально-незахищених категорій (дітей-сиріт, самотніх людей похилого віку). Кожен благодійник отримував сувенір «різдвяну зірочку», яка потім брала участь у розіграші призів.
Привітали лучан зі святами і представники обласної та міської влади. Як зазначила перший заступник міського голови Лариса Соколовська, етно-фестиваль «Різдво у Волинській родині» з кожним роком стає більш масовим. Це свідчить, що у Луцьку живі давні українські традиції відзначати Різдво як одне з найбільших і найсвітліших релігійних свят.
Також, як повідомляли «ВН», у рамках етно-фестивалю у Луцьку відбувся перший західноукраїнських регіональний конкурс «Питні меди-2009». Медовуху для дегустації у центрі міста безкоштовно наливали усім охочим. Загалом переможців визначали у декількох номінаціях. У трьох з них, а саме «Мед варений без додавання соків», «Мед варений з додаванням соків» та «Апіфітобальзами» переможцем став лучанин, член Ради братства бджолярів землі Волинської «Ройовий стан», член луцького осередку Гільдії медоварів України Володимир Дмитрук. У номінаціях «Ставлений мед» та «Медове пиво» перемогли медовари з Чернігова та Рівного. Ще у двох номінаціях «Медовий квас» та «Медові чаї» не було виставлено зразків. Загалом на конкурсі «Питні меди-2009» у Луцьку було виставлено 60 зразків медових напоїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus