USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку збирають гроші на пам’ятник Олені Пчілці

24 Березня 2009 11:06
Луцька влада підтримала ініціативу ЗМІ по збору коштів на встановлення в місті пам’ятника видатній краянці, письменниці Олені Пчілці. Про це під час прес-конференції 24 березня розповів градоначальник Богдан Шиба, – інформує репортер «Волинських Новин».
Градоначальник нагадав, що цього року – 160-ліття від дня народження відомої письменниці Олени Пчілки. Богдан Шиба розповів, що є журналістська ініціатива, яка зокрема звучить у газеті «Віче».
За словами міського голови, виділення грошей на встановлення пам’ятника Олені Пчілці в Луцьку зараз не може собі дозволити жоден бюджет. Тому градоначальник зустрічався з цього приводу з головними редакторами провідних волинських ЗМІ.
Міська влада вирішила підтримати громадянську акцію збору коштів на встановлення пам’ятника Олені Пчілці – вже градоначальник та його заступники внесли на цю справу 4 тисячі гривень.
Загалом на встановлення пам’ятника треба зібрати 280 тисяч гривень, тож пан Шиба сповнений оптимізму, що це вдасться. За його словами, проект уже є давно, а сам пам’ятник вже майже готовий. Тобто треба зібрати потрібні кошти і встановити монумент на площі перед обласною науковою бібліотекою імені Олени Пчілки.
Довідково:
Ольга Косач (Олена Пчілка) народилася 29 липня 1849 року на Полтавщині, однак найчастіше її ім\'я пов\'язують із Волинню. Ольга Косач – мати іншої видатної волинянки Лесі Українки. Відома письменниця та перекладачка, вона мала почесне звання члена-кореспондента Української Академії Наук. Померла Олена Пчілка 4 жовтня 1930 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Sid Vicious Показати IP 24 Березня 2009 13:59
Перепрошую, але могли б у такому випадку повідомити куди і як робити внески на цю справу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus