USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку з’явиться вулиця імені Олександра Юрченка ?

24 Червня 2009 11:25
Із депутатським запитом щодо «присвоєння» одній із вулиць обласного центу Волині імені лідера НРУ у Луцьку Олександра Юрченка озвучила депутат Любов Ганейчук(НУ), – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Цьогоріч виповнюється 20 років з часу започаткування на Волині НРУ, – сказала Любов Ганейчук. Вона звернулася із запитом назвати одну із вулиць іменем одного з активістів руху Олександром Юрченком. Луцькі депутати «за» 30 голосами підтримали цей запит.
 
Довідково:
 
Закінчивши вище військово-політичне училище, він міг при бажанні зробити блискучу військову кар’єру. А вибрав інший шлях. У вісімдесяті, часи горбачовської перебудови, Олександр Юрченко став одним з небагатьох волинян, котрі в рядах Української Гельсінкської спілки боролися за справжні права людини.
 
На першій, установчій конференції лише створюваної тоді обласної організації Народного руху України у серпні 1989 року виступив з доповіддю про ставлення Руху до армії, де викрив мілітаристський характер СРСР, вперше публічно вимовив слова, що тоді були великою крамолою – Україна повинна мати власну армію. Потім він став одним з лідерів обласного Руху, виступав на численних мітингах і акціях, – пише «Волинь».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus