USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У луцьких садочках таки запровадять «тривожні кнопки» та камери?

30 Жовтня 2013 08:46
З метою підвищення рівня безпеки у міських дошкільних закладах хочуть встановити «тривожні кнопки» й відеоспостереження по периметру та у самих приміщеннях. Також йшлося про облаштування приміщень сучасними протипожежними системами.

Про це дискутували учасники круглого столу, присвяченого темі безпеки дошкільних навчальних закладів.

Так, присутнім представникам батьківських комітетів та завідувачам дитсадків розповіли, що питання безпеки є досить нагальним. Як розповів один з батьків, майже кожного ранку він знаходить на майданчику, де граються діти, один-два використаних шприци. Не рідкістю є факти псування майна, вандалізму, крадіжки люків тощо.

Зголосилась допомогти у цій справі приватна охоронна фірма «Правопорядок», працівники якої безкоштовно проінспектують дитсадки та дадуть рекомендації щодо поліпшення заходів безпеки. Структура готова встановити «тривожні кнопки» у Луцьких ДНЗ (а їх є всього 40) за символічну плату – 50 гривень на місяць. Вартість установки відеообладнання структура повністю бере на себе.

Як зазначив перший заступник мера Святослав Кравчук, 22 тисячі гривень (а саме стільки потрібно на рік для забезпечення садочків системами виклику охорони) знайти в бюджеті не так вже й важко, їх можна передбачити на наступний рік.

Правда, 600 тисяч на організацію відеоспостереженням усіх ДНЗ Луцька казна міста «не потягне». Та і батьківські кошти засновники проекту залучати не планують – виключно бюджетні та спонсорські. Тому питання про те, хто ж заплатить за камери поки що лишається відкритим.

Щоправда, віце-мер зазначив, що вирішити ситуацію з фінансуванням проекту можуть допомогти європейські гаранти щодо поліпшення безпеки у дитсадках.

Що стосується систем протипожежної безпеки, тут думки були одностайними – на безпеці дітей економити не можна. На жаль, лише один садочок Луцька має сучасну пожежну сигналізацію, тому це питання є особливо нагальним.

Зазначимо, що наглядний приклад використання зовнішнього спостереження у місті вже є – це садочок №31, де батьки мають змогу спостерігати за своїми дітьми у режимі онлайн. А «тривожна кнопка» стала панацеєю від крадіжок майна у ДНЗ №24. Як розповіла його завідувач Галина Іванівна, на такі міри батьки погодились після того, як одного разу невідомі побили сторожа.

Нагадаємо, в травні з ініціативи депутата міськради Андрія Осіпова у дитячих дошкільних закладах пропонували встановити кнопки виклику охорони. Однак пропозицію не підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus