USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У медицині нема олігархів, але Вакарчук – потрібен

25 Червня 2009 09:17
Начальник управління охорони здоров\'я Луцької міської ради Федір Кошель вважає, що випадки хабарництва у медицині - одиничні. Про це він заявив під час презентації у Луцьку результатів загальнонаціонального дослідження «Стан корупції в Україні. Порівняльний звіт 2007-2009», - повідомляє 25 червня репортер «Волинських Новин».
 
Заступник начальника управління охорони здоров\'я Волинської ОДА Іван Грицюк зазначив: «Я категорично проти корупції». Як розповів посадовець, є прогріхи в роботі окремих медичних працівників, про які навіть пишуть мас-медіа. Пан Грицюк зазначив, що на такі випадки реагують, а на Волині «рівень кваліфікації медичного персоналу ми вважаємо хорошим».
 
Федір Кошель вважає, що «тіньова економіка була і є в охороні здоров\'я, але це не наша вина». За словами пана Кошеля, варто запровадити у медицині співоплату – коли частину коштів вносить держава, а частину - пацієнт. Пан Кошель навів і статистику, яка, на його думку є правдивою - у медицині на 10 випадків, коли пацієнт добровільно дає хабар, припадає лише 1 випадок, коли хабар вимагають. Начальник медичного управління Луцької міськради бідкається, що у працівників охорони здоров\'я найнижча заробітна плата. Водночас медик «весь час повинен перед кимось оправдовуватись».
 
«Якщо за рік на 25-тисячний колектив медичних працівників один-два-три випадки торік було... справи відкривали, але до суду, як бачимо, не доходили чи, можливо, одна-дві доходили, я думаю взагалі не треба говорити. Треба на об\'єктивні дані спиратись наших правоохоронних органів. Цих випадків одиниці...» – сказав пан Кошель. Він вважає, що «в медицині останнім часом випадкових людей не буває».
 
Керівник управління охорони здоров\'я Луцькради каже: «Серед медиків немає ні олігархів, ні дуже багатих людей... не треба ображати, гадості всякі такі казати...»
 
Журналіст газети «Віче-Інформ» Олена Мороз зазначила: оскільки волиняни визначили прокуратуру найкорумпованішою, то це є відповідю на те, чого кримінальні справи щодо корупції у медицині не доходять до суду.
 
Іван Грицюк вважає застарілу законодавчу базу в галузі охорони здоров\'я джерелом низки проблем. Багато законів створювалися у 1992-му році, а з того часу багато змінилось. Пан Грицюк вважає, що платні послуги слід узаконити.
 
Начальник управління державної служби Головдержслужби в області Валентин Малиновський переконаний, що є ті, для кого ліквідація корупції у медицині не вигідна. Позитивно пан Малиновський оцінив зміни у галузі освіти за останні роки. «Дай Бог, щоб у лікарській галузі знайшовся Вакарчук», - зазначив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 25 Червня 2009 09:33
Олігархи є і серед медиків. Наприклад недавній власник мережі аптек Сальве. Та й інші далеко не бідують. Гріх казати. що хабарі дають "добровільно". Навіть у дитячій лікарні ендокринолог чотири (!) дні не підходила до хворої дівчинки, доки мама не "додула" і не дала у кишеню. Заходила потім навіть у вихідні... І це далеко не один випадок. Це традиція не лише у волинській медицині. На жаль.
Анонім Показати IP 25 Червня 2009 15:32
наша влада може узаконити що завгодно,а люди будуть ті ж,і все буде ,як раніше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus