USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У мерії презентували перевидання найдавнішого луцького стародруку

23 Травня 2008 22:44
Як повідомляє 23 травня репортер «Волинських новин», накладом у тисячу примірників побачило світ унікальне на терені Західної України перевидання стародруку «Лямент». Ініціатором цього кроку став голова Волинського братства Андрія Первозванного Андрій Бондарчук.
«Лямент» вперше з’явився на світ ще в 1628 році та є найдавнішим відомим луцьким стародруком. Книгу опублікували у мандрівній друкарні Павла Домжива Лютковича. Це – колективна збірка віршів, адресованих померлому священику луцької братської Хрестовоздвиженської церкви Іоану Василевичу.
Власне, у світі існує лише один екземпляр першодруку «Ляменту», який зберігається у Національному музеї Андрея Шептицького у Львові. Однак дирекція музею люб’язно надала волинянам цей примірник для копіювання. Перший екземпляр ініціатор перевидання Андрій Бондарчук подарував міському голові Богдану Шибі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus