USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У міськраді передумали міняти регламент

21 Грудня 2011 13:40
Чергової порції зміни регламенту Луцької міськради не буде. Депутати не підтримали проект рішення про внесення змін і доповнень до міськрадівської «конституції».
Автор проекту рішення Андрій Осіпов нагадав депутатам, що він учергове пропонує змінити регламент, адже раніше до нього вже не дослухалися. Він також зауважив: «Все, що я пропоную розширяє права депутата, дозволяє йому бути більш дієвим».
Наприклад, на думку Осіпова, депутатам не потрібно 20 хвилин для виступів. Якщо цей час скоротити, то вдасться розглянути більше питань. Те ж стосується тривалості оголошення запитів.
Втім, депутати таки не погодилися зі змінами, які запропонував Осіпов. Так, представник «Сильної України» Євгеній Ткачук зауважив, що регламент міськради вже є, і «він пропрацював рік, тож, може далі працювати».
Голова «молодіжної» комісії Павло Данильчук поцікавився, чи розглядали постійні депутатські комісії, крім профільної, і які у них були зауваження.
Осіпов пояснив, що «бюджетна» комісія підтримала пропозицію розглянути це питання під час сесії, «земельна» також, члени комісії з питань соцзахисту і охорони здоров’я рекомендували розглянути лише частину пропозицій, але доповнень і поправок нібито не запропонували.
Обговорення питання про внесення змін до регламенту завершилося тим, що Осіпов закликав депутатів голосувати «не щоб помститися чи дорікнути комусь».

Павло Данильчук вніс пропозицію голосувати за проект рішення в таємному режимі. Однак колеги його пропозицію не підтримали, як,зрештою, не погодилися і з доповненнями й змінами запропонованими Осіповим.

Нагадаємо, під час сесії 30 листопада Луцька міськрада уже змінювала власний регламент. Тоді за ініціативою голови групи «Рідне місто» Андрія Козюри зокрема дозволили перетасовувати персональний склад постійних комісій без особистої заяви депутата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Михайло Шелеп Показати IP 21 Грудня 2011 14:45
даремно депутати так вчинили. краще б перечитали ці пропозиції і тверезо помислили - що їм це дає. а так відкинули через особисту образу та нерозуміння
політолог Показати IP 21 Грудня 2011 21:10
Ну звичайно, тільки такий "геній" думки і "високий інтелектуал" як Ткачук може судити про ефективність регламенту. Автомототелефотокінорадіомонтер - назад до себе в майстерню ремонтувати машини! а то хоче земельку дерибанити, от одним із перших і почав лизати зад. Чий? Мерський

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus