USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У нову організацію «Лучани» ввійшли відомі лучани

25 Червня 2009 18:27
У Луцьку 25 червня відбулись установчі збори нового громадського об’єднання «Лучани». Під час зборів ухвалили статут та обрали керівництво організації, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Екс-голова Громадської ради при Луцькому міському голові Петро Верзун розповів, що цей дорадчий орган за час свого існування напрацював низку рекомендацій для влади обласного ентру. Проте виникла потреба у створенні нового громадського об\'єднання під робочою назвою «Лучани». За словами пана Верзуна, це – не щось унікальне. Нова організація має бути на зразок фондів місевого розвитку. Певні напрацювання у цьому плані вже були у Луцьку. І хоча Петро Верзун вважає, що «Лучани» повинні об’єднати максимальну кількість мешканців міста, проте є певні ризики – це має бути «не об’єднання заради об’єднання». Пан Верзун був здивований «презентабельністю» учасників установчих зборів, адже серед них – відомі жителі Луцька.
 
Президент Фундації імені князів-благодійників Острозьких Руслан Краплич розповів про теоретичні аспекти благодійництва, особливості діяльності благодійних фондів тощо.
 
Опісля присутніх привітав Луцький міський голова Богдан Шиба. На його думку, об\'єднання «Лучани» має об’єднати ініціативних підприємців, колективи, окремих жителів міста для того, щоб вирішувати проблеми, починаючи з кожного конкретного двору, кожного будинку.
 
Начальник управління охорони здоров\'я Луцької міської ради Федір Кошель вважає, що «там, де держава недопрацьовує, створюються громадські організації». Пан Кошель наводить приклад громадського об’єднання «Допоможемо собі»яке об’єднало 15 тисяч мешканів обласного центру. На думку посадовця, об’єднання «Лучани» дасть змогу проявити себе лідерам менших громадських організацій.
 
Керівник ініціативної групи Андрій Гаврищук ознайомив з проектом статуту, який затвердили з пропозицією пана Кошеля щодо можливості колективного членства в об’єднанні. За словами пана Гаврищука, загальні збори організації формують контрольно-ревізійну комісію та раду співголів. Остання створює виконавчу дирекцію – постійно діючий керівний орган об\'єднання «Лучани». Крім того, передбачена посада почесного голови.
 
До ради співголів увійшли головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич, перший проректор Луцького національного технічного університету Зоряна Герасимчук, голова луцьких об\'єднань співвласників багатоквартирних будинків Юлія Сабатюк, голова Спостережної Ради ЗАТ «Луцькавтодор» Юрій Ольховий та власник «Сім’ї ресторанів», підприємець Олег Бровін.
 
Довідково:
 
Ініціатором створення об’єднання «Лучани» стала Громадська рада при Луцькому міському голові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 25 Червня 2009 18:38
От і сотворив шиба своє передвиборче дитя
Анонім Показати IP 25 Червня 2009 19:54
В "Лучанах" мають бути дійсно лучани, що постійно мешкають в Луцьку не меньше nn років.А то лучанами себе рахують конюхи з нуйно, пхайно і т.п.,котрі прийшли в лУцьк босими минулого року...
Анонім Показати IP 26 Червня 2009 11:19
Думаю, дитя мертвонароджене - багато хто знає про "різносторонню діяльнісь" таких співголів, як головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич, перший проректор Луцького національного технічного університету Зоряна Герасимчук, голова Спостережної Ради ЗАТ «Луцькавтодор» Юрій Ольховий та власник «Сім’ї ресторанів», підприємець Олег Бровін. .;))) Якщо Шиба орієнтується на них, то в нього велике майутнє на виборах ;)))
Анонім Показати IP 26 Червня 2009 14:23
Інтересно,інтересно...А якщо не входиш до даного обєднання,то твої проблеми вирішуватись не будуть?Чи як?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus