USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

У підпільних цехах на Волині та на Рівненщині збирали BMW і Mercedes. ФОТО

1 Березня 2013 09:17
Податківці викрили групу людей, які організували на Рівненщині та на Волині нелегальні автомобільні «заводи». Зловмисники придумали, як обійти дороге розмитнення на кордоні – вони завозили в Україну техніку частинами і самі її збирали, а документи підробляли.

Про це повідомляє «Газета.ua».

Торік група продала півтисячі автомобілів. Під час обшуків на складах податківці вилучили державні номерні знаки, 30 кузовів, 6 вже зібраних і готових до продажу машин і купу запчастин до них. Загальна вартість «потягнула» на 8 мільйонів гривень.
«Ціна однієї такої машини в країні становить від 50 тисяч доларів США - мова йде про автомобілі BMW X5, Audi Q7, Mercedes S221 та інші престижні марки, - розповідає працівник прес-служби ДПС області Олександр Мрозовіч. – «Крім того, у групи були вилучені печатки, штампи різних підприємств і митниці, ще чверть мільйона гривень в іноземній валюті».
Схема була дуже простою – заповзятливі чоловіки купували автомобілі в країнах Євросоюзу, а потім ввозили їх у Польщу і розбирали. Легально в Україну потрапляли тільки кузови машин, тому що їх розмитнення обходиться в десятки разів дешевше, ніж провезти укомплектовані авто.

Кузови оформляли на підставних осіб. Переважно це були бідні люди, які навіть не підозрювали про угоди банди. Решта запчастин везли на склади підпільно.
«Згодом організатори від імені» підставних осіб «підробляли угоди з підприємствами, які мають дозвільні документи в Україні на збірку автомобілів з великих вузлів. А фактично ж автомобілі збиралися в підпільному цеху в Рівному», - додає Олександр Мрозовіч. – «Щоб поставити автомобілі на облік, документи також підробляли. Потім шукали перспективних покупців і продавали машини. При цьому бюджет втрачав десятки мільйонів гривень - це ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Підприємцям нарахують несплачені податки. Поки йдеться про суму більш ніж в 20 мільйонів гривень. Цілком можливо, що в ході розслідування вона ще збільшиться».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Дима Показати IP 1 Березня 2013 09:31
А що тут поганого? Якщо в державі створюються такі ганебні умови життя,люди і стараються якось вижити. Треба не робити таких законів, після яких можна б було обвинувачувати в їх порушенні. В Європі такого беспредєла немає, тому що правила гри нормальні.
Народна Довіра Показати IP 1 Березня 2013 09:53
Отменить драконовскую растаможку !
Семен Показати IP 1 Березня 2013 10:08
Что везешь? Кузов к Мерсу. А зачем он тебе? Курятник завалился, а дерево нынче очень дорого, понимаешь. Ааааа..!
Любопитний Показати IP 1 Березня 2013 11:54
Невже Вадим?
??? Показати IP 1 Березня 2013 15:43
В Рівно-ясно,а при чому Волинь?
андрій Показати IP 4 Березня 2013 11:41
брехня. документи справжні, самі собі купили х5 так. просто розмитнюють кузов, ставиться на реєстрація а автомобіль збирається з офіційно ввезених детайлей. а тут просто збирали в рідні деталькі і все. і до речі в нас з цією машиною проблем немає)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus