USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У половині перевірених на Волині аптек – завищені ціни

2 Липня 2009 17:22
Результати контрольно-наглядової роботи Держцінінспекції в області за період за ІІ квартал 2009 року свідчать, що у 54,5% перевірених аптечних закладів (у 6-ти із 11-ти перевірених суб’єктів господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю лікарськими засобами та виробами медичного призначення) встановлено перевищення граничних рівнів торговельних надбавок. Про це 2 липня повідомляють «Волинські Новини».
 
Таким чином, держінспекція цін у Волинській області до порушників застосувала економічні санкції на 4,9 тисячі гривень, в тому числі штраф – 3,25 тисячі гривень. Крім того, на 3 посадових осіб накладено адміністративні стягнення обсягом 255 гривень.
 
Також перевірками встановлено, що найбільші суб’єкти господарювання, які продають лікарські засоби та виробів медичного призначення  на території Волинської області дотримуються вимог чинного законодавства у сфері ціноутворення на лікарські засоби.
 
Довідково:
 
За перевищення аптечними закладами граничних торговельних надбавок, встановлених державою, держінспекцією цін застосовуються економічні (штрафні) санкції згідно зі статтею 14 Закону України «Про ціни і ціноутворення». 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Аlex Показати IP 3 Липня 2009 08:09
Тут коментувати нічого. Бардак і корупція. Вчора купив "Асафен" за 29 грн., рік тому цей препарат коштував 9-10 грн. Що тут скажеш? Якщо рівнятись на долар, то ціна повинна бути 15-16 грн., максимум. Періодично появляється інформація про завишені ціни на медикаменти, накладають штрафи 255 грн. ( смішно ). Кожна аптека має десятитисячні і більше щоденні прибутки. Потріно лишати ліцензії.
Анонім Показати IP 3 Липня 2009 10:31
Хто буде лишати?Самі себе?ВН!Не розміщайте подібні повідомлення без конкретних даних(прізвищ власників,назв підприємств),а то складається враження що у вас інформація якась однобока і не повна,а значить і нецікаво.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus