USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

У прокуратурі «наїхали» на виконавчу службу

19 Травня 2012 15:45
Ефективність виконання судових рішень про стягнення коштів до бюджету на користь Пенсійного фонду та у справах про адмінправопорушення – низька.

Про це йшлося під час міжвідомчої наради у прокуратурі Волині, - повідомила прес-служба відомства.
Перший заступник прокурора області Володимир Троц наголосив, що питання відшкодування коштів до бюджету та на користь Пенсійного фонду України є одним з найбільш актуальних у державі. Наслідки ж прокурорських перевірок засвідчили, що ефективність виконання рішень про стягнення коштів до бюджету, на користь Пенсійного фонду України та у справах про адміністративні правопорушення на Волині є низькою.

На примусовому виконанні в органах Державної виконавчої служби області знаходиться виконавчих документів на суму 69,6 мільйона гривень про стягнення коштів на користь державної податкової служби. З початку року їх реально виконано на суму лише 2,2 мільйона гривень.
Цьогоріч до держвиконавців передали документи для стягнення на користь Пенсійного фонду 30,7 мільйона гривень. За результатами їх примусового стягнення надійшло 19,8 мільйона. Це уп’ятеро більше, ніж минулого року. Проте загальний залишок нестягнутої суми боргів до бюджету Фонду становить 78,6 мільйона гривень, у тому числі 43,8 мільйона – за рішеннями судів.
Торік у справах про адмінправопорушення вдалося стягнути лише 13,5 мільйона гривень із 48-ми, а за постановами даішників – 10 мільйонів із 32-х.
«Не сприяє повному виконанню рішень неналежне виконання службовими особами органів ДВС своїх обов’язків. Найбільш поширеними є порушення державними виконавцями строків вчинення виконавчих дій, несвоєчасність звернення стягнення на майно боржників, прийняття незаконних рішень про зупинення виконавчих проваджень, повернення виконавчих документів без виконання тощо», - заявили у прес-службі прокуратури.
Начальник відділу захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді Олег Юрченко зауважив: податківці, міліція і представники Пенсійного фонду Волині неналежно здійснюють контроль за виконанням рішень та неповно використовують права стягувача.
Цьому сприяє і відсутність належної взаємодії з органами ДВС. Саме з цих підстав виконано лише 5% постанов державних виконавців по затриманню транспортних засобів боржників, які оголошено в розшук.
Непоодинокими залишаються факти невиконання органами внутрішніх справ постанов державних виконавців про примусовий привід боржників. З 948 постанов про примусовий привід органами внутрішніх справ виконано лише третину.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Я Показати IP 19 Травня 2012 19:37
В користь Пенсійного Фонду то добре, а як же стягнення з Пенсійного Фонду в користь дітей війни та інших категорій пільговиків, в которих у виконавчій службі лежать виконавчі листи по 3 роки та повертаються без виконання назад.
Вася Показати IP 19 Травня 2012 21:37
Ну що пролетарії, давайте , розпинайте на хресті....
Відкат Показати IP 20 Травня 2012 22:09
А без мене виконавча навіть не ворушиться!
Згідний до Відкат Показати IP 21 Травня 2012 09:24
І Пенсійний теж! :)
SET Показати IP 21 Травня 2012 07:57
Згідно чинного законодавства прокуратура не має права втручатися в роботу виконавчої служби за винтяком випадків (яких є не так багато) які передбачені Законом "Про прокуратуру". Прокуратура вже давно не здійснює загальний нагляд за додержанням та застосуванням законів, але тільки прокурорські працівники не хочуть про це знати і свідомо ігнорують цю обставину...
Вася до SET Показати IP 21 Травня 2012 11:14
В даному випадку прокуратура виступає в інтересах Пенсійного фонду, близько 50% позовів в інтересах держави подає прокуратура, і таким чином вони вважають що являються стороною провадження і НАГЛО лізуть........... Колишній начальник юстиції Губик В.Т. сам будучи колишнім працівником прокуратури рекомендував виконавцям посилати працівників прокуратури, згідно вимог Закону, але ж не так склалося як хотілося...(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus