USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Рожищенському районі молоко дешевше за воду?

2 Липня 2008 17:09
Під час особистого прийому громадян жителі Рожищенського району звернулися до заступника голови Волинської обласної державної адміністрації Василя Байцима з проханням роз’яснити, чому «собівартість молока в районі дешевша за воду?» Про це поідомляє 2 липня репортер «Волиських Новин».
 
Сільський голова Луківської ради Лариса Забощук зазначила, що у Рожищенському районі один літр молока коштує одну гривню. «А у газетах пишуть, що найнижча ціна закупівлі молока у селян повинна бути одна гривня вісімдесят шість копійок. Хто ж повинен контролювати ціни на молоко?» – запитала вона.
 
Василь Байцим зауважив, що немає економічних підстав для того щоб, молоко коштувало лише одну гривню. Він навів приклад, що у Польщі собівартість молока - дві гривні, а ціна у магазинах на молочні продукти така ж, як і в Україні.
 
Головною причиною цієї проблеми пан Байцим назвав відсутність конкуренції серед переробників молочної продукції. Він зазначив, що зараз ведуться переговори з Польщею стосовно будівництва або придбання молокозаводу на території України. Заступник губернатора підкреслив, що, на жаль, «у влади немає впливу на молокоприватні підприємства», хоча держава селянам обіцяє дотації.
 Інспектор ЖКГ Рожищенської райдержадміністрації Юрій Хом’як додав, що у районі будуть організовані страйкові комітети, які змусять закупівельників підняти ціну на молоко. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus