USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині - День жалоби за загиблим офіцером

3 Вересня 2015 17:03
Днем жалоби за загиблим учасником АТО Романом Віднічуком оголошено 3 вересня у Рожищенському районі, де свого часу проживав військовий. Про це йдеться на сайті РДА.

Його тіло знайшли близько 4 ранку 31 серпня 2015 року поблизу Горлівки Донецької області.

Він був кадровим військовим, у зоні АТО прослужив більше року. У ніч загибелі виконував завдання на ділянці між блокпостами українських військових та сепаратистів. О 3-й ночі Роман ще вийшов на зв’язок, а ще до ранку стало відомо, що він загинув.

Роман Степанович Віднічук народився 26 травня 1989 року у селі Богдашів Здолбунівського району. На дитинство Романа випало не одне важке випробування. У 3 роки сім’ю покинув батько, і хлопчика виховували мама та бабуся. Та коли йому виповнилось 11 років, у сім’ю знову прийшла біда – від раку померла мама. Малого Рому на виховання забрала його рідна тітка з Рожища. Долею Романа опікувалася родина Фандичів. Хлопчик навчався в загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня №4 Рожища.

Та через 3 роки тітку спіткала та сама доля, що й матір хлопчика... Роман Віднічук мріяв бути військовим з дитинства. Саме тому для навчання обрав Волинський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Після його закінчення остаточно вирішує пов’язати життя з військовою справою і вступає до Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» на факультет, який нині називається Гвардійський факультет військової підготовки.

Після закінчення Романа за розподілом направили у Десну Чернігівської області, де проходив службу у танковому батальйоні. 12 червня 2012 року його переводять до Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, до Львова. Там він працював на кафедрі бронетанкового озброєння на посаді інженера бронетанкової служби озброєння академії. Коли розпочалися події на сході України, у квітні 2014 року Роман тричі писав рапорт, де просив відправити його у зону проведення АТО. Однак отримував відмови. Але при першій же нагоді хлопець перевівся у батальйон, що проходить службу безпосередньо у зоні АТО.

12 серпня 2014 року для Романа Віднічука розпочалась антитерористична операція на сході України на посаді заступника командира роти охорони з озброєння 42 окремого мотопіхотного батальйону 57 окремої мотопіхотної бригади оперативного командування «Південь». За рік служби він приїжджав у відпустку лише раз, взимку, коли отримав легке осколкове поранення.



Рожищенська районна державна адміністрація та Рожищенська районна рада висловлюють щирі співчуття начальнику управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ярославу Фандичу з приводу втрати племінника.

Розпорядженням голови райдержадміністрації №253 від 2 вересні 2015 року 3 вересня в районі оголошено Днем жалоби за загиблим учасником АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus