USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У розширені мережі кордону Україна – Білорусь зацікавлені тільки сябри?

23 Липня 2008 17:20
Мережа прикордонних пунктів із Білоруссю має значно більше проблем для вирішення, ніж подібні об’єкти на польському кордоні. Але їй уваги приділяють не до порівняння менше. Такою є думка начальника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської обладміністрації Андрія Ломаги, яку він висловив під час засідання бюджетної комісії, – повідомляє 23 липня репортер «Волинських Новин».
За словами пана Ломаги, державною програмою визначено сім пунктів пропуску на території Волинської області. На їхнє фінансування потрібно п’ять із половиною мільйонів гривень, але таких кошів немає. Тому, як розповів начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської ОДА, склалася дуже незручна ситуація. Скажімо, у Білорусі побудовано прикордонний пункт Дубок, а з української сторони не зроблено жодних робіт у Хрипську.
Андрій Ломага запропонував перенести фінансування пункту Тур – Сушитниця на рік, а замість цього спрямувати його у 2009-му на Хрипськ.
Крім того, пан Ломага розповів ще про один суттєвий недолік українсько-білоруського кордону – на ньому відстань між прикордонними пунктами становить приблизно два кілометри. Він вважає, що цей факт сприяє розвитку контрабанди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus