USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У санаторії «Турія» зафіксували «свинячий» грип

13 Листопада 2009 12:49
В однієї дитини, що відпочивала у санаторії матері і дитини «Турія», що на Ковельщині, медики підтвердили каліфорнійський, себто «свинячий» грип. Про це 13 листопада йшлося під час позачергової сесії Волиньради, - інформує репортер «Волинських новин».
Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко розповіла, що виявлення «свинячого» грипу не завжди означає смертність. Вона зазначила, що дівчинка вже видужала і перебіг хвороби у неї не був дуже важким. Вона додала, що діагноз «свинячого» грипу у дитини був підтверджений учора.
Також Янко зауважила, що дії санстанції у санаторії «Турія», коли там захворіли діти, були адекватними у такій ситуації. Нагадаємо, що під час чат-конференції з головою Волиньради Анатолієм Грицюком, останній розповів, що «дійсно, у санаторії «Турія» перебували діти і матері з Волинської, Рівненської, Житомирської та інших областей (всього близько восьми регіонів). Діти почали температурити. Мені здається, що факт критичності ситуації перебільшили. Коли захворіло 18-20 дітей, головний лікар Музичук Неля прийняла рішення і дала вказівки лікарям-терапевтам вирішувати цю проблему в межах санаторію. Розуміючи, що кількість дітей, хворих на ГРЗ, почала збільшуватися, лікар звернулася до вищих медичних служб, які надали відповідні консультації. На мою думку, санстанція там дещо «згустила фарби» щодо оцінки некваліфікованого підходу в організації лікування. Я особисто в цей період по чотири рази на день спілкувався із головним лікарем «Турії», і ситуація там, повірте, нормальна. А те, що заявив Романюк про звільнення головного лікаря... Така категоричність неправильна. Ситуація там під контролем».
Щодо віку дівчинки, то Наталя Янко не озвучила цієї інформації, проте додала, що вона неповноліття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Дядечко Показати IP 13 Листопада 2009 14:14
так значить нічого сташного в тому свиняче-каліфорнійському грипу нема???
Юка Показати IP 13 Листопада 2009 14:56
виходить Романюк був правий і ситуація була зовсім не під контролем, а навпаки!
alex Показати IP 13 Листопада 2009 21:03
Хворих дітей було більше 20, вони біли в контакті між собою. Тому є загроза, що однією дитиною не обійдеться. Головне, щоб своєчасно виявили і почали лікувати.
seal Показати IP 13 Листопада 2009 22:11
А якби не почали піднімати шум про пандемічний грип у Тернополі, то скоріше за все ми б і не почули про "Турію". І не факт, що все там було б під "контролем". Бажаю всім здоров'я
Тетянка Показати IP 14 Листопада 2009 21:50
О, а Грицюк у чат-конференції так і не зрозумів чого так критикували недогляд лікарів із Турії. Що ж він тепер скаже?
OrestN Показати IP 15 Листопада 2009 07:08
якщо у Грицюка зарплата 9900 грн. (в дійсності вона у 5 раз вища)а у підлеглих 1000 грн. то країна буде залишатися на рівні Гондураса і Нігерії. і буде продовжувати пасти задніх.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus