USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У селі Головно Любомльського району освятили місце під церкву

5 Листопада 2008 11:55
Єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив місце під храм у селищі Головно Любомльського деканату. Про це 5 листопада повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Волинської єпархії УПЦ КП, торік місцевий священик протоієрей Святослав Нюня з частиною громади перейшов із УПЦ МП у лоно Київського Патріархату. Поки що хвалу Богові по-українськи головенці возносять у каплиці-вагончику, та одразу ж запалилися бажанням спорудити велику, повноцінну церкву.
Правили Обідню просто неба, бо в капличці не могли б поміститися всі охочі. Із преосвященним співслужили любомльський і шацький декан священик Віктор Возняк, ковельський районний декан протоієрей Іван Бонис і все місцеве духовенство.
Архієрей заклав пам’ятну капсулу під наріжний камінь майбутнього дому Божого в ім’я Покрови Пресвятої Богородиці, нагородив благословенними грамотами тих мирян, котрі найбільше трудяться на Господній ниві: старосту Миколу Маїла, Олега Чупруна, регентку дитячого церковного хору Тамару Нюню, а також любомльського підприємця Дмитра Шлапу.
Старожили згадують, що колись у цьому селищі, що завжди було чималеньким, стояло дві церкви. Покровська згоріла, тож тепер справа зведення нової – справа віри громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
mass Показати IP 5 Листопада 2008 13:10
Все звісно добре(відносно). Але краще б служителі церкви (милосердні і добрі) витратили б кошти на допомогу Головнянському інтернату для дітей із затримкою розвитку. Там же панують повні злидні. І там багато дітей, які насправді нормальні, просто педагогічно запущені і недоглянуті через катастрофічний фінансовий стан закладу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus