USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У селі Загаї Луцького району – новий храм

14 Листопада 2008 10:33
Димитрівська парафія села Загаї Луцького районного деканату, де п’ятдесят дворів, поруч із тимчасовою каплицею воздвигла храм, придбала оригінальний іконостас, усю утвар, пристойно впорядила і саму церкву, і дзвіницю, і подвір’я, – повідомляють 14 листопада «Волинські Новини».
Як інформує Волинська єпархія УПЦ КП, на будівництві працювала бригада місцевого сільгосппідприємства імені Тараса Шевченка й чимало селян зокрема. Тож єпископ Луцький і Волинський Михаїл, прибувши в Загаї, разом з горохівським деканом протоієреєм Андрієм Сидором, настоятелем громади священиком Олегом Корчинським, іншими священнослужителями, освятив престіл і храм, відправив Божественну Літургію.
Також єпископ нагородив благословенними грамотами парафію в цілому,  активну мирянку Марію Бондарук, регентку церковного хору Ларису Адамчук, старосту Євгена Віценюка. Керівника ж підприємства імені Тараса Шевченка Андрія Турака за особливі заслуги у цьому будівництві було удостоєно ордена Миколая Чудотворця. Отець Олег висловлює глибоку подяку і сім’ї Кононців із Луцька, які не забувають своєї малої батьківщини і пожертвували храму п’ятнадцять дорогих ікон.
У проповіді владика говорив про суть Православ’я в різних сторонах життя людини – у сім’ї, сільській громаді, громаді церковній. Жителі Загаїв спорудили храм Великомученика Димитрія Солунського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 14 Листопада 2008 13:22
По чому опіум для народу?
Анонім Показати IP 14 Листопада 2008 14:24
Хіба в Луцькому районі є село Загаї?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus