USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У сільськогосподарських підприємствах Волині призупинено роботу 72 одиниць обладнання

18 Травня 2009 13:06
Посадові особи теруправління Держгірпромнагляду по Волинській області провели цільові перевірки 37 сільськогосподарських підприємств Волині щодо безпечної організації весняно-польових робіт. За результатами перевірки заборонено роботу 72 одиниць обладнання, – 18 травня інформують «Волинські Новини».
 
Перевіркою виявлено 347 порушень керівниками підприємств норм безпеки. Характерними є: відсутність електростартерного запуску тракторної техніки, допуск до роботи з підвищеною небезпекою працівників, які не пройшли навчання та перевірку знань із питань охорони праці, зношеність машин та обладнання, відсутність страхувальних ланцюгів на причіпних пристроях тракторів. За повідомленням прес-служби Держгірпромнагляду по Волинській області, у більшості підприємств агропромислового комплексу не розроблено комплексних заходів щодо досягнення та підвищення рівня охорони праці на поточний рік та не розроблено інструкції з охорони праці.
 
У СВК «Вікторія», СтзОВ імені Лесі Українки, СтзОВ «Пісочне» Ковельського району не призначені особи відповідальні за електрогосподарство, не проведено чергові лабораторні випробування опору ізоляції електромережі та заземлення.
 
У СтзОВ «Заповіт» Ковельського, СВК «Правда» Камінь-Каширського, СВК імені Суворова Маневицького, СВК «Урожай» Турійського району не пройшли навчання та перевірку знань механізатори та працівники, які зайняті на роботах із хімікатами та пестицидами.
 
У всіх перевірених сільськогосподарських та фермерських господарствах не проводяться передрейсові медичні огляди водіїв та механізаторів. У більшості підприємств не розроблено і не затверджено маршрути руху техніки територією, не проводиться повірка манометрів, встановлених на оприскувачах. У господарствах не проведено атестацію робочих місць. Працівники підприємств не в повній мірі забезпечені спецодягом та засобами індивідуального захисту.
 
У результаті перевірки керівникам підприємств видано 27 обов’язкових для виконання приписів. За грубі порушення нормативних та законодавчих актів з питань охорони праці до адміністративної відповідальності притягнуто 50 працівників, у тому числі 35 посадових осіб
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вінстон Показати IP 18 Травня 2009 14:22
Шкода, що штрафи, які заплатять посадовці вкрай мінімальні. Легше сплатити штраф, ніж витрачати кошти на безпечну техніку для працівників.
Mykola Показати IP 19 Травня 2009 01:45
...What is that on the picture ?... ...A symbol of Ukrainian economy ?... Mykola.UK
Mykola Показати IP 19 Травня 2009 01:59
...I am asking bloody once again- what is that on the picture?... -a symbol of Ukrainian economy?... Mykola. UK

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus