USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У сквері поблизу луцького РАЦСу таки постане басейн? ОНОВЛЕНО

4 Червня 2009 17:14
Голова постійної депутатської комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму Луцької міської ради Сергій Григоренко вважає, що у найближчі роки потрібно зберегти наявну спортивну інфраструктуру міста. Про це пан Григоренко проінформував під час звіту фракції Блоку Юлії Тимошенко у Луцькраді 3 червня, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Григоренка, найбільше коштів у Луцьку виділяється на потреби освіти та медицини, а не спорту. Сергій Григоренко зазначив, що на його думку, з огляду на економічну кризу, жодних великих спортивних об’єктів луцька влада у найближчі роки не споруджуватиме. А тому завданням є утримати в належному стані те, що є.
 
Проте до кінця року в обласному центрі можуть постати декілька спортивних майданчиків. Місце одного з них пан Григоренко «розсекретив» – це будинок на вулиці Грушевського, де колись був військовий універмаг (ймовірно, депутат мав на увазі будинок по вулиці Грушевського, 1 – «ВН»).
 
Лучани цікавилися і долею скверу за приміщенням РАГСу. За словами Сергія Григоренка, є плани побудувати там басейн. Проте оскільки це вимагає значних фінансових затрат, то, як вважає депутат, було б непогано, якби цією справою зайнявся інвестор.
 
Окрім того, сьогодні, 4 червня, на розгляд виконкому виносилося питання облаштування місці скверу на вулиці Кравчука автостоянки. Як розповів директор комунального підприємства «АвтоПаркСервіс», межі парку – доріжка. Тому при облаштуванні парковки планувалося зрізати всього-навсього чотирнадцять тополь.
 
Однак до такої пропозиції негативно поставився міський голова Богдан Шиба. Він додав, що проектом детального планування там передбачено будівництво басейну, а не «парковки на місці зелених насаджень».
 
Тому члени виконкому підтримали пропозицію заступника градоначальника Миколи Іванюка про виключення із проекту рішення пункту про надання дозволу на будівництво парковки.
 
Довідково:
 
У Луцьку за РАГСом може  з’явитися новий басейн. Рішення про його будівництво 20 листопада 2008 року погодила містобудівна рада.
 
Сергій Григоренко 5 березня в інтерв’ю «Волинським Новинам» зазначив: «проблема побудови нового плавального басейну олімпійського стандарту давно назріла в нашому місті. Попередньо було визначено місце під таку споруду – на вулиці Кравчука у Луцьку. Кошторис будівництва басейну, за попередніми підрахунками фахівців, складе від 1,2 до 1,5 мільйона доларів.

Оскільки у зв’язку із фінансовою кризою в найближчому майбутньому місто таких грошей не матиме, на мою думку, ділянку під будівництво плавального басейну слід виставити на аукціон. Таким чином місто заробить гроші, а приватні інвестори зведуть цей потрібний об’єкт. Окрім того, будівництво басейну – це робота для сотень  людей протягом двох-трьох років та, відповідно, податки до міського бюджету».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus