USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У судочинство повернули російську мову

28 Липня 2010 12:42
Згідно з законом, який 27 липня підписав Президент, відтепер у судах нарівні з державною мовою можуть використовуватися регіональні мови або мови нацменшин.
Про це інформує ТСН .
Принципово важливим нововведенням підписаного Президентом Віктором Януковичем закону «Про судоустрій і статус суддів» стало повернення в судочинство регіональних мов, зокрема, російської, як офіційних.

За словами депутата від Партії регіонів, голови правозахисної організації «Російськомовна Україна» Вадима Колесніченка, діючою коаліційною командою на чолі з Президентом реально створюються можливості побудови полікультурного і багатомовного суспільства на основі взаємної поваги і толерантності.

«Мною, як народним депутатом і членом профільного комітету під час роботи над законом було внесено до нього близько 50 поправок. Але принципово важливими для українського суспільства, упевнений, стануть поправки до статті 12 «Мова судочинства і діловодства в судах». Зокрема, було запропоновано її нове формулювання», - пояснив Колесніченко.

За його словами, тепер у судах, разом із державною, можуть використовуватися регіональні мови або мови нацменшин. Забезпечувати це право, у тому числі оплачувати послуги перекладачів, виготовлення документів іншими мовами тощо, суди будуть за рахунок коштів державного бюджету.

«Прийняті зміни, безумовно, стануть першим проривом у сфері забезпечення прав людини у сфері мови і виконання зобов'язань, узятих на себе владою перед народом України, що ще важко було представити буквально рік тому», - додав Колесніченко.
Нагадаємо, Президент Віктор Янукович 27 липня підписав закон про судоустрій та статус суддів, ухвалений парламентом 7 липня. Закон визначає правові засади організації судової влади та здійснення правосуддя в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ех! Показати IP 28 Липня 2010 17:34
Круто! Тепер судові рішення можна писати ромською, угорською і гондураською. І ніхто ні про що не здогадається! Потрібне рішення - потрібною мовою !!
єх! Показати IP 29 Липня 2010 15:31
мало того шо й так, шо хочуть то й мутять не вистачало лише іншої мови до повного щастя, м-да......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus