USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Торчині партизанам співав знаменитий «Колос». ФОТО

22 Вересня 2009 14:03
Колишні партизани та підпільники з усієї Волині сьогодні, в День партизанської слави, зустрічалися у селищі Торчин. Про це 22 вересня повідомляє репортер «Волинських новин»
На святі були присутні представники влади з області та району, голова Ради ветеранів Волині Микола Капітоненко,  голова Луцької міської організації партизанів і підпільників Іван Глущук, а також близько сотні ветеранів.
На урочистому концерті учасникам зльоту співав заслужений народний ансамбль пісні і танцю України «Колос» з Торчина, а також була організована екскурсія до музею та святковий обід.
«Після закінчення війни живими на Волині було 36 тисяч партизанів і підпільників, наразі в області лише 135 чоловік, а в Луцьку - 24. Зараз серед нас лише 15, решта – просто не в змозі приїхати через проблеми зі здоров’ям», - зазначив голова Луцької міської організації партизанів і підпільників Іван Глущук
«Але радує те, що нашій Волині присвоїли звання Краю партизанської слави, і Луцьк є його центром», - з гордістю додав він.
Довідково:
День партизанської слави запроваджено Указом Президента України у 2001 році на підтримку ініціативи ветеранів війни з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та увічнення їх пам\'яті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus