USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У травні розпочнуть ексгумацію останків розстріляних в’язнів Луцької тюрми

4 Травня 2009 12:00
Роботи із ексгумації жертв розстріляних в’язнів Луцької тюрми планують розпочати у середині травня цього року. Про це заявив під час наради директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міської ради Сергій Годлевський, – інформує репортер «Волинських Новин».
Як розповів Сергій Годлевський, за попередніми даними на території тюрми поховано приблизно 300 осіб, котрі потребують ідентифікації. «Ми не можемо говорити за самий об’єкт робіт, а потрібно попередньо дослідити скільки тих розстріляних людей», – зазначив пан Годлевський.
У свою чергу судово-медичний експерт Волинського обласного бюро СМЕ Микола Савченко розповів, що віднедавна, згідно з постановою Пленуму Верховного суду України, у судмедекспертів є прейскурант на ряд платних послуг. Відтак, ідентифікація однієї особи з поховань коштуватиме 412 гривень. Та і КРУ стежить за тим, чи ці послуги відповідно задукоментовані та оплачуються.
«Це як коштуватиме дорого, так і часу займе приблизно місяць на особу. А у цьому похованні їх приблизно 300», – додав Микола Савченко. Тому експерт запропонував пану Годлевському зробити по-іншому.
«Ми можемо порахувати скільки там людей загинуло та точно з’ясувати як саме наступила смерть. Це виглядатиме як думка експерта. Та якщо траплятимуться «особливі випадки», то ми відразу повідомимо», – сказав судово-медичний експерт.
«Такий варіант нам дуже підходить. Бо є інформація, що деякі поховання засипали негашеним вапном, тому нам дуже важливо, щоб ваш висновок мав суспільне значення. Це як «реконструкція» цих подій», – констатував директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міської ради.
Микола Савченко попросив історичну довідку подій, які трапилися у Луцькій тюрмі, щоб мати уявлення з чим доведеться працювати.   
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus