USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У центрі Луцька організували еко-містечко. ФОТО

9 Липня 2012 12:12
Луцькі мами розповіли про користь еко-продуктів та те, як можна дбати про довкілля.

Екологічне сімейне свято «Зелене містечко ЕКо-Ко» луцькі мами провели на центральній алеї парку імені Лесі Українки 8 липня.

Організував дійство портал для батьків «Луцьк-мама» та сімейна академія «Плай».
Зі слів співорганізаторів, на святі зібралися люди, які можуть показати екологічну альтернативу звичайним речам. Зокрема, на заході представили організації, які займаються виготовленням іграшок з природних матеріалів.
Вироби з сіна, брелоки і брошки з натуральної сировини, ляльки-мотанки, дерев’яні складанки – батьки, які переймаються здоров’ям своїх дітлахів, могли знайти для них все, що завгодно.

Сімейна академія «Плай» проводила, зокрема, майстер-клас із виготовлення виробів з тканини і фетру. Окрім того, академія організувала куточок художньої творчості, де діти могли помалювати, використовуючи техніку «граттаж» (видряпування малюнка на папері, який залитий тушшю, - «ВН»).


Художня студія «Ole-Art» провела майстер-клас із виготовлення виробів з сіна. Керівник студії Ольга Грицюк розповіла про техніку виготовлення такої екологічної іграшки. За її словами, для цього потрібно лише м’яке сіно і нитка, за допомогою якої і формується іграшка. «Це наша знахідка, чудова заміна усім штучним іграшкам», - каже Ольга.



Окрім того, усі охочі могли придбати еко-торбу, яку майстрині від Центру ефективної комунікації розписували фарбами.

На одному зі столів фірма «Eco Life» представила продукцію болгарського виробника молочної закваски «Genesis». Зі слів директора фірми Ангеліни Столярчук, за її допомогою можна зробити йогурт у домашніх умовах.

Одна з учасниць конкурсу Аліна Волошина розповіла про конкурс від підприємства «Кромберг енд Шуберт Україна». «У першому конкурсі ми мали скласти деталі машини, а зараз ми складаємо марку машини», - зауважила вона. Для цього дітям були необхідні дротики, які використовуються для електричної провідні для автомобіля.

Також на святі представили виробника, який займаєтеся виготовленням дерев’яних іграшок-складанок, спеціальних головоломок для діток. За словами представника від виробника Назара Ткачука, складанка має антибактеріальне покриття і є абсолютно безпечною для малюків.

З-поміж інших цікавих конкурсів, ігор та розваг для малюків представники порталу «Луцьк-мама» зі звичайних картонних коробок зробили для діток лабіринт.

По закінченню свята на території парку відбувся концерт за участю місцевих гуртів «Fusion Friends», «Sound of the Rain», «Viscula» та «ФІОЛЕТ», які прийшли підтримати екологічні ініціативи луцьких батьків.







Як зазначають організатори фестивалю, все пройшло на високому рівні, адже лучани, попри літню спеку та період відпусток, досить активно відреагували на сімейне свято. Так, обіцяють, у майбутньому подібні заходи планується проводити частіше та масштабніше.



Фото гурту «ФІОЛЕТ» - Анна Мурзіна
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Таня Показати IP 9 Липня 2012 13:15
Кількість людей вимагає багато кращого. Організували дуже цікаву акцію. Багато цікавого, корисного і приємного. Куди дивиться влада в контексті підтримки??? Чому Романюк підтримує нікому не потрібні акції, а щось дійсно цікаве для жителів міста ігнорує. Мудак. Щодо концерту, то пора вже робити заходи на нормальних сценах. Крутий перший гурт, Віскула цікава, Фіолет молодці. Підтвердили що являються на сьогоднішній день найкращим нашим гуртом. І ведучий балагур. Шукайте іншого.
Сірий Показати IP 9 Липня 2012 16:55
Дійсно інформативності-нуль.Випадково з дитиною заїхали в парк,а там таке супер-свято. Дуже було цікаво.Шкода,що людей майже не було.
Луцьк-мама Показати IP 10 Липня 2012 17:37
Дякуємо редакції за гарний матеріал. Для якісної реклами міського заходу потрібне серйозне фінансування, а ми, зазвичай, усі акції проводимо практично за власні кошти... Шукайте інформацію про нас на lutskmama.com

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus