USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У ВНУ відкрили книжковий фонд імені Ріхарда Окунєвського

17 Червня 2009 18:39
Сьогодні, 17 червня, у приміщенні Центру вивчення німецької мови Волинського національного університету імені Лесі Українки урочисто відкрили книжковий фонд імені Ріхарда Окунєвського. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
На відкритті фонду були присутні ректор університету Ігор Коцан, завкафедри німецької філології закладу Віра Хаймейєр та гості з Німеччини – дружина власника бібліотеки Маріліс Окунєвскі та голова спілки «Містки дружби в Україну» Карл Герман Крог з дружиною.
«Уже багато років ми співпрацюємо з Волинським національним університетом імені Лесі Українки. Ця співпраця – це місток, який ми будуємо до спільної Європи. А ця бібліотека ще більше зміцнює нашу співпрацю», – сказав Карл Герман Крог.
«Читаючи ці книжки вам якнайшвидше захочеться поїхати до Німеччини, а це і є той місток, про який я вже згадував», – додав він.
За словами ректора Волинського національного університету імені Лесі Українки Ігоря Коцана, кожен із присутніх на урочистому відкритті книг з домашньої колекції Ріхарда Окунєвського хотів би мати її у себе вдома, однак її отримав університет. «Пані Окунєвскі приїхала пересвідчитися, що книжки потрапили до місця призначення», – пожартував пан Коцан.
Як розповів ректор, дружина Ріхарда Окунєвського, яка прочитала усі ці книжки, погодилася провести кілька лекцій про цю бібліотеку та життя Ріхарда Окунєвського.
Пізніше почесні гості перерізали червону стрічку та отримали від ректора вишу подяки.    
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus