USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У водіїв, які їдуть за кордон, вимагатимуть нові посвідчення

16 Лютого 2011 11:44
З 29 березня 2011 року у посвідченнях українських водіїв, які виїжджають за кордон за кермом автомобіля, повинна бути вказана дата закінчення терміну дії посвідчення.
Відповідні вимоги містить Міжнародна Конвенція про дорожній рух, учасником якої є Україна з 1974 року. Про це йдеться в поясненні Міністерства внутрішніх справ до проекту змін до постанови Кабміну про порядок видачі посвідчень водія, - повідомляє Кореспондент.
Прес-секретар МВС України Ірина Шинкаренко зазначила, що на сьогодні основним документом, який регулює міжнародний дорожній рух і встановлює вимоги до його учасників та їх документів, є Міжнародна Конвенція про дорожній рух 1968 року (з поправками, які набули чинності 26 березня 2006 року).
«Згідно з її вимогам, з 29 березня 2011 (додаток 6 Конвенції) у посвідченні водія повинна бути вказана дата закінчення терміну його дії. Україна є учасником Конвенції з 1974 року. Тому тепер усім водіям, які отримають посвідчення на території нашої держави після зазначеної дати і мають намір відвідати країни, що входять до Конвенції, знадобляться водійські документи, до яких внесені вищезазначені дані», - розповіла Шинкаренко.
Між тим, проектом постанови, яку вже підготовлено МВС, не передбачається обов'язковий обмін водійських посвідчень. Це буде відбуватися поступово, за бажанням їх власників.
«Зараз на території України діють водійські посвідчення семи видів, у тому числі і зразка СРСР. Всі ці посвідчення залишаються чинними. Однак ті громадяни, які мають намір перетнути кордон, зобов'язані мати у посвідченні водія кінцевий термін його дії, відповідно до вимог Конвенції. Ті громадяни, які отримали посвідчення раніше і не будуть перетинати кордонів держави, можуть і надалі користуватися посвідченнями без внесення змін», - заявили у відомстві.
Крім того, в Міністерстві наголосили, що сьогодні у всіх країнах Західної Європи, Америки та більшості країн колишнього СРСР введено термін дії посвідчень водія від 2 до 10 років. Зокрема, в Росії, Білорусі, Молдові, Литві, Латвії та Естонії термін дії посвідчень водія становить 10 років.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А чоб і ні Показати IP 16 Лютого 2011 13:06
Свіжа тема скосити грошенят

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus