USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

У волинській школі навчається лише чотири дитини

19 Лютого 2009 17:15
Постійна комісія Волинської облради з питань освіти та науки скептично поставилась до постанови Верховної Ради України «Про впровадження мораторію на закриття загальноосвітніх закладів у сільській місцевості». Про це 19 лютого інформує репортер "Волинських Новин".
Начальник управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Михайло Попович розповів, що в кожній восьмій сільській школі на Волині – менше, аніж 41 учень. У половині шкіл у сільській місцевості взагалі навчаються 4-100 осіб. За словами пана Поповича, наразі проблемним є існування однієї школи на Волині – у селі Бобичі Володимир-Волинського району, де навчається 4 дитини.
Михайло Попович і фактично всі члени комісії поставились скептично до мораторію на закриття сільських шкіл. На думку деяких депутатів цей крок - не що інше, як «політичний піар-хід Володимира Литвина» (спікер підписав постанову про мораторій, - «ВН»).
Депутат Сергій Іванюк розповів, що діти, які навчаються у великих школах - є більш комунікабельними за своїх однолітків у маленьких школах. На думку членів комісії, доцільніше підвозити дітей шкільними автобусами до шкіл сусідніх сіл, які часто знаходяться всього за кілька кілометрів від шкіл з малою наповненістю.
Інформацію, оприлюднену Михайлом Поповичем, депутати взяли до уваги. Депутати також у своєму рішенні рекомендували «відділам, управлінням освіти райдержадміністрацій взяти до неухильного виконання постанову Верховної Ради України «Про впровадження мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості».
Довідково:
У згаданій постанові парламенту від 19 грудня 2008-го року стверджується, що слід «вважати неприпустимим закриття загальноосвітніх навчальних закладів через брак коштів на їх утримання». Дія мораторію передбачається до кінця 2009-го року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus