USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У волинських вузах навчаються понад двісті безбатченків

17 Листопада 2008 13:05
Одним із шляхів підвищення якості освіти дітей-сиріт є впровадження у старшій школі профільного навчання, яким  охоплено 67,2 % учнів, – повідомляють 17 листопада «Волинські Новини».
Як інформує сайт Волинської ОДА, первинні навички з робітничих професій набувають 15,4 % дітей. Їх професійно-трудове навчання  здійснюється за напрямками: швейна, столярно-теслярська і мулярно-штукатурна справи та сільськогосподарська праця.
На контролі і навчанняу вищих навчальних закладах дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Нині у вишах області навчається понад двісті студентів-сиріт, які  мають пільги відповідно до чинного законодавства.
У 2007-2008 навчальному році управління освіти і науки сприяло вступу до вищих навчальних закладів України 127 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Щоб стовідсоткового працевлаштувати дітей соціально-незахищених категорій щорічно на підприємствах області здійснюється бронювання робочих місць. У 2008 році робітничу кваліфікацію у закладах профтехосвіти здобули 130 дітей-сиріт. Рівень забезпеченості їх першим робочим місцем становить 91,5 %.
Голова облдержадміністрації Микола Романюк доручив проаналізувати проблеми, зокрема забезпечення житлом, та до кінця листопада узагальнити інформацію про них задля передбачення коштів у бюджеті на 2009 рік.
Крім того, він зазначив, що навчальним закладам потрібно тісно співпрацювати із підприємствами, щоб учні могли набувати практичних навичок безпосередньо на виробництві. Особливо губернатор наголосив на активізації роботи щодо усиновлення. «Коли дитина матиме родину, тоді вона буде захищена від усіх життєвих негараздів», – наголосив він.
Довідково:
У Волинській області функціонує 4 інтернатні заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема:  Ківерцівський  спеціальний дошкільний дитячий будинок «Сонечко», Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки», Люблинецька загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів та Головненська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Станом на 1 вересня 2008 року у дошкільних закладах області виховується 35 дітей, у загальноосвітніх навчальних закладах навчається 1298 учнів, з них у школах-інтернатах – 450 учнів, у загальноосвітніх школах – 848 учнів. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus