USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У загиблих в авіакатастрофі на Волині міг бути спільник.ФОТО.ВІДЕО

10 Жовтня 2013 21:04
У кукурузнику, який сьогодні, 10 жовтня, впав біля села Скулин Ковельського району, ймовірно летів і загинув син волинського держслужбовця. Окрім того, у загиблих контрабандистів був спільник, інформує ТРК «Аверс».
Потрапити до місця падіння літака було не просто. За кілометр від уламків дорогу перегородили правоохоронці, які попередили – далі не можна. Зі слів очевидців, поблизу місця трагедії, у кюветі, знаходився темно-синій автомобіль марки «Мерседес». Щоправда, авто евакуювали ще до прибуття журналістів.
На злітній смузі та біля уламків «кукурузника» працювали спеціалісти. Приблизно 200-метрова зона аварії була огороджена попереджувальною стрічкою.



Сам літак, ніби розламався надвоє, а навкруги стояли ящики цигарок білоруської марки. І хоча аварія сталася вночі, тіла загиблих ще в обідню пору ніхто й не збирався забирати.



Волинський прокурор з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері Олег Лісовецький в офіційному коментарі констатував уже відомий факт.
«Близько 8-ої години ранку в чергову частину Ковельського відділу міліції повідомили, що впав літак. Слідча група на місці події встановила, що під час падіння літака загинуло двоє осіб. На даний час більше інформації у нас немає, бо здійснюється огляд місця події», - повідомив прокурор.
Проте під час телефонної розмови Лісовецький комусь пояснював, що у найближчі населені пункти розіслали людей, аби з’ясувати, вочевидь, кінцевий пункт призначення контрабандистів. Згадувався і очевидець аварії.



З уривків телефонної розмови: «Да, да… Куди вони мали їхати… Громадянина, зараз його привезуть, він каже, що цей літак кружляв. Десь три круги зробив… Таким чином він виробив весь бензин, через то і рухнув… Біля тої полоси… Вони приблизно бачили по карті».
Чому пілот кружляв над злітною смугою і приземлився за кількасот метрів від неї, там де відкритий простір закінчується деревами, лишається невідомим. Адже з місцевістю він, ніби, повинен бути знайомий.
Люди зі Скулина розповіли, що літак на території сільської ради простояв не один місяць. Місцева мешканка Наталія зауважила, що односельці ще влітку навіть ходили фотографуватися до нього. Окрім того, смуга доглянута, там навіть є освітлення.



В офіційній версії аварії, яку оприлюднив Лісовецький, йдеться, що літак зачепив крилом меліоративний канал за 300 метрів від летовища, внаслідок чого і розбився.
Як з’ясувалося, літаки у Скулині - не дивина.



Про те, що на території сільради вже декілька місяців простоює АН-2, сільський голова Петро Рудень знав і повідомив дільничного. Також, з його слів, злітну смугу неодноразово використовували працівники надзвичайних ситуацій для різноманітних потреб, сідали і приватні літаки. Але чому смуга під Скулином настільки популярна, запитувати не зовсім безпечно. Через надмірну цікавість сільський голова, як він сам сказав, мало не поплатився.



Місцеві таки бачили останній політ. Очільник села зауважив – літак злетів о 10-тій годині вечора і впав десь о 3-тій: «Залетів в Білорусію, взяв цигарки і прилетів назад. Це 100%... Але він не йшов на аеродром, він йшов у сторону».



Розповів Петро Рудень і про третю особу, яка очевидно була спільником загиблих
«Там третій лишився живий, який остався на аеродромі… Це люди приїхали вночі, освітили аеродром, дали зліт. Положили освітлювальні вогні. Злетіли. Той їх видно чекав там. Не дочекався. Видно побачив, що бабахнули. Поїхав подивився, що самольот вдрєбізгі. Тому машиною мабуть гнався і в’їхав в канаву… Він видно сам той хлопець подзвонив, бо першими приїхала Камінь-Каширська міліція».
Окрім того співрозмовник розповів - усім трьом чоловікам близько 30-ти років. Загалом, пілот, швидше за все, з Одеси, а пасажир - ковельчанин, і, ніби, є сином чиновника Ковельської райдержадміністрації: «В райдержадміністрації працює батько по надзвичайних ситуаціях. Замість Супрунюка його призначили… То вроді його син».
Посаду начальника відділу з надзвичайних ситуацій Ковельської РДА займає Олександр Ромах. Як стало відомо з джерел, «Мерседес», який потрапив у кювет неподалік від розбитого літака зареєстрований на ім’я Любові Григорівни Ромах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
андрій Показати IP 10 Жовтня 2013 23:12
Тю в ратному такій самий літає...і ніхто нічого не каже
Земля пухом Показати IP 10 Жовтня 2013 23:38
Хай та копійка ікнеться нашим можновладцям, с..кі заставляють людей так зароблять
Бац до Земля пухом Показати IP 11 Жовтня 2013 07:54
Не треба бла-бла-тополя!!! Молодь шукає "легкий" заробіток, а такі от "синочки", з потурання батьків і витворяють такі "справи"!
Здивований Показати IP 11 Жовтня 2013 07:42
Чи то не той Ромах, що колись митником був, боровся з контрабандою на кордоні і жив в Турійську. Потім продав все і перебрався в Ковель. Про нього багато цікавих "історій" ходило. Справжній "законник". А може і не він.
R.I.P. до Здивований Показати IP 14 Жовтня 2013 19:30
Майже - це "того Ромаха" старший син... Поховали хлопця в суботу...
Читач Показати IP 11 Жовтня 2013 07:46
Для ЗЕМЛІ ПУХОМ скажу, що копійка в україні заробляється працею і часто наші батрачать за кордоном, поки їх рідні вмирають на батьківщині. А ти спробуй літак купити для заробітку!
XXL Показати IP 11 Жовтня 2013 07:58
"Земля пухом" - ти лох!!! А куди мылыцыя, прикордонники, СБУ дивляться? Не знають, що у них в районах робиться? Не дарма за рівнем злочинності Волинь на "передових" ролях!:(
P Показати IP 11 Жовтня 2013 10:48
Може прикордонники обстріляли? - таке вже не вперше трапляється http://www.kommersant.ru/doc/117587 та також http://charter97.org/ru/news/2010/9/10/32039/ от пошкоджений літак і не зміг нормально сісти, або пілот поранений був внаслідок обстрілу...
Олена Показати IP 11 Жовтня 2013 12:55
Гроші-це бумага, а от хлопців жалко,ще зовсім молоді ....
я Показати IP 12 Жовтня 2013 23:55
чому всі такі злі.невже вам не жалко людей.цей хлопець мав через місяць одружитися.ви уявіть просто яке це горе батькам та нареченій.а те що він був просто розумніший за когось і додумався що так можна заробляти.то немає в цьому нічього поганого.пишуть що контрабандисти.та як язик повертається в таке говорити.а те що пів ковеля їздить в Польщу возить цигарки.то це не контрабандисти??????хай земля їм буде пухом
Присутній Показати IP 14 Жовтня 2013 21:26
Стаття - маячня рябої кобили і на рахунок мови сільського голови і різних дурних припущень авторів.
ех Показати IP 17 Жовтня 2013 16:44
який хлопець був. всим допомагав.багатьом життя спас.другом був справжним . заткнить писки злопихатели про нього. якби бильше таких як вин-життя б у погани не було. людина справжня була така як и батько його и вся родина- молимося за нього... земля тоби м... пухом...
Іван Показати IP 18 Жовтня 2013 16:43
Для всіх зрозуміло-в Україні у молоді немає майбутнього,роботи ніц.А хлопці герої!А сільський голова-ДЕБІЛ!!!
Ковельчанин Показати IP 18 Жовтня 2013 16:50
Які контрабандисти?А як тоді нас називати,тих хто понад 20 років возимо полякам цигарки та спирт.Не від доброго життя-дітей годувати треба!!! Підтримую розумних людей,тільки дуже шкода хлопців.А дурниці пишуть чи лентяюги,чи злодюги яким легко красти(в Держави).
Олег Показати IP 18 Жовтня 2013 16:54
Слухай,ти Здивований(видно з дитинства).В Турійську про Ромаха тільки хороше можна почути.Видно наступив тобі на твій поганий хвіст от і сичиш отрутою. Біда в людей.Хоч би Бога побоялись.
Оксана Показати IP 18 Жовтня 2013 17:02
Ти БАЦ видно добре прибацаний-*легкі гроші*.Видно добре ти десь пристроївся біля державної кормушки і не тягав торби на польщу. Нема клепки в голові,а вдуші Бога-не лізь грязними лапами та темними думками до коментарів.
Я Показати IP 18 Жовтня 2013 17:08
Читач пише що спробуй літак купити.Таякщо сидіти та нити що все погано то легше не буде.Той літак копійки вартує,як добре поїзджений мерс.Горжусь що жив в Ковелі поряд з ГЕРОЯМИ.(Жалкую що не був знайомий).
wanderer Показати IP 19 Жовтня 2013 14:52
Хто осуджує і злорадствує - пройдіть подумки своє життя, і зрівняйте... Хто піддтримує і вихваляє - переберіть в думках свої поступки, поступки батьків, або дітей, і також зрівняйте! Якщо є на те моральне право - коментуйте...
ех Показати IP 21 Жовтня 2013 09:49
не судите и не судими будете...хлопцив шкода бо були по життю достойними людьми и вси це кажуть и вчители и одногрупники идрузи
друг бацу Показати IP 21 Жовтня 2013 10:11
знав би ти Ромах1в так би не писав дурниць.несуди про людей не маючи зеленого поняття про с1мю. к....ел

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus