USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У замку встановлять унікальний музичний інструмент

28 Лютого 2012 15:37
У травні в замку Любарта встановлять перкусійний музичний інструмент, який не має аналогів в Україні.
Про це пише «ВолиньPost».
Як розказала під час прес-конференції, присвяченій майбутній події, координатор проекту, директор Луцького джазового клубу Олена Хаджиоглова, українсько-англійський проект «Chime!» передбачає встановлення інструменту під час міжнародного джазового фестивалю «Музичні діалоги 2012», який відбудеться 18-19 травня у замку.
Інструмент змонтують шестеро музикантів з Великобританії та після завершення фестивалю подарують його лучанам ‒ залишать в замку для міста, давши поради з догляду за інструментом. На ньому зможе грати кожен охочий.
«Музиканти приїдуть в Луцьк за 3 тижні до початку фестивалю і будуть працювати над виготовленням інструменту на місці. Матеріали вони привезуть свої, але монтуватимуть та настроюватимуть вже в замку», ‒ зазначила Хаджиоглова.
За її словами, інструмент виготовлять музиканти із мистецької організації «Jack Drum Arts» з англійського міста Дарам.
Як зазначила представник великобританської організації Джулі Уорд, інструмент є втіленням експериментальних досліджень її чоловіка Патріка Бартона, який захоплюється фольк-музикою. Концепція інструменту об’єднує ідеї полінезійського барабану та маримби, а виготовлений буде у вигляді «звукової скульптури».
«Ця конструкція складатиметься з алюмінієвих трубок та дерев’яних частин», ‒ пояснила Джулі Уорд.
За словами британки, подібний інструмент встановлений у Королівському парку в Единбурзі, є по одному в Ірландії та Швеції. Там на них також може грати кожен охочий.
«Таких інструментів більше немає у Східній Європі. Кожен інструмент унікальний, оскільки створюється для конкретного місця, яке має свою акустику. Власне тому його монтування займе 3 тижні – адже усе треба вивірити. Звук буде дуже витончений і гарний», ‒ заявила Уорд.
Як розповів президент Луцького джазового клубу Олег Баковський, до дизайну всієї конструкції хочуть залучити дітей. За його словами, активне бажання долучитися проявила школа №4. Баковський зазначив, що лучани можуть допомагати британцям монтувати перкусії.
«Якщо хтось виявить бажання поспілкуватися з музикантами під час робіт у замку, захоче якось допомогти, то ласкаво запрошуємо», ‒ заявив Олег Баковський.
Олена Хаджиоглова розказала, що проект фінансує Єврокомісія. З української сторони виступає Волинська обласна організація «Луцький джазовий клуб» та Благодійний Фонд «Співдружність-Волинь».
Попередньо у Києві проводився конкурс музичних громадських організацій, але зрештою вибрали Луцьк.
«Нас зацікавив Луцький джазовий клуб, а також багата історико-культурна спадщина Луцька», ‒ пояснила Джулі Уорд.
Як виглядатиме інструмент і яка його конструкція, поки не повідомляють. Олег Баковський зазначив: «Хай поки для всіх це буде секрет».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus