USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Учнів малокомплектних шкіл Волині тепер вчитимуть по хатах?

26 Травня 2015 13:13
До восьми сіл Горохівського району прийшла невтішна новина: у Колмові, Довгові, Хмельницькому, Кутрові, Пілганах, Квасові, Диковинах, Красові може не початися новий навчальний рік.

Це рішення — не ідея районного керівництва відділу освіти. Перевести на індивідуальне навчання учнів у школах, де немає класів з п’яти учнів, передбачає реформа в галузі освіти, - повідомляє «Горохів – моє місто».

Раніше Інформаційне агентство Волиські Новини повідомляло про те, що на Волині закриватимуть малокомплектні школи.

З дітьми вчителі займатимуться або в школі, яка не фінансуватиметься державою, або по хатах удома.

Педагоги сумніваються, чи дасть таке навчання позитивний результат. Не в захваті від таких змін і батьки.

До слова, школи-інтернати на Волині не закриватимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 26 Травня 2015 13:39
А на кой ляд волам освіта? Чи хто сумнівається в тому, що для хунти ви усі - робоча худдоба.
лучанка Показати IP 26 Травня 2015 13:58
А хто буде фінасувати десятками тисяч навчання 5 дітей. Ви вдумайтесь,держати вчителя, прибиральницю, опалювати і т.д. Батьк мають дітей і хай думають, де вони мають вчитися. Хай тікають з цих сіл, де немає людей і дітей.Це ми,платники податків маємо фінасувати 5 учнів.В селах не бідні живуть.Всі по Польщах,Італіях, гектари поля і худоби, всі на машинах.Хай возять до ближчого села або у Горохів.Я рахую це правлильно.
Анонім до лучанка Показати IP 26 Травня 2015 22:37
Ось так і будуть далі наші нащадки "рахувати", не підозрюючи, що рахувати можна гроші, і є слово "вважати"... Бачите, вже безграмотні, а ще реформи...
теж лучанка Показати IP 26 Травня 2015 15:19
Цілком згідна. Жодна держава не змогла б фінансувати такі малі школи. Але для цього потрібно громаді села подумати, як організувати доїзд дітей у школу.
Всезнайко Показати IP 26 Травня 2015 15:33
А як же громадське обговорення?
лучанці Показати IP 26 Травня 2015 15:33
Ще б Ви так не бідно жили. І в Італії щоб горбатилися, і щоб на гектарах раком з сапкою стояли і коло худоби в гною щоб походили. І щоб свою дитину в Ківерці возили в школу. Сама двано з села втікла і стала така розумна. До речі, скільки податків заплатила, шановна?
Анонім до лучанці Показати IP 26 Травня 2015 22:42
Цілком згідна. Якісь неадекватні коментарі. Ще років 8 тому в Німеччині, наприклад, вища освіта (як і повна загальна) була повністю безкоштовною. Потім її зробили платною - десь 500€ на рік! А ви кажете, що жодна держава не змогла б утримувати школи в селах. Як раз в селах вони і потрібні. І так зараз села занедбані. Всі втікають звідти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus